REVIEW Samsung Galaxy Watch 3, eleganță și utilitate sub același „acoperiș”

Scris de | 16 decembrie, 2020
REVIEW Samsung Galaxy Watch 3, eleganță și utilitate sub același „acoperiș”

Samsung Galaxy Watch 3 este un gadget care îmbină perfect noțiunea de eleganță cu cea de sportivitate. Deși multă lume este reticentă la purtarea unui smartwatch atunci când vine vorba de un outfit elegant, Gear 3 rezolvă problema printr-un design care merge asociat oricărei ținute.

Primele impresii

Încă de la deschiderea cutiei, Samsung Galaxy Watch 3 mi-a lăsat impresia de gadget high-end, un accecsoriu mai degrabă estetic decât funcțional. Ceea ce este de bine, pentru cei mai pretențioși dintre noi, cei care nu caută neapărat un fitness tracker sau un device cu care să își monitorizeze performanțele sportive, deși Watch 3 este echipat și pentru așa ceva.

Iar asta este bine, pentru că cel mai nou smartwatch premium de la Samsung nici nu își propune să concureze pe un segment unde avem deja producători consacrați, precum Fitbit. Samsung Galaxy Watch 3 poate fi comparat mai degrabă cu Apple Watch, însă impresia de eleganță parcă este mai pregnantă în cazul device-ului produs de sud-coreeni.

Varianta de ceas pe care am avut ocazia să o testez este cea de 41 de mm, iar la prima vedere am fost descurajat. Fiind obișnuit cu smartwatch-uri cu ecrane mai mari și cu forme pătrate nu am fost atât de convins de ideea de a purta un ceas care arată din toate punctele de vedere ca unul clasic. Însă Watch 3 m-a suprins și mi-a arătat că se poate și altfel.

Experiența de utilizare

La acest capitol mi-am dat seama încă din start că vorbim de un Samsung, mai ales prin prisma cadranului rotativ, care este un trademark al gadget-urilor wearable ale companiei din Coreea de Sud. Personal, mi se pare una dintre cele mai bune modalități de interacțiune cu un ceas inteligent disponibile pe piață la momentul actual, iar facilitatea cu care poți îndeplini orice sarcină este într-adevăr surprinzătoare.

Pentru a face testul și mai interesant am decis să testez acest ceas atât cu iPhone 11 Pro Max cât și cu Samsung Galaxy S20 FE 5G și pot să zic că experiențele nu au fost atât de diferite. Evident, acest lucru nu ar fi fost posibil în caz că situația ar fi fost inversată, un Apple Watch nefiind capabil de conectarea cu un terminal din afara ecosistemului.

Chiar dacă pairing-ul cu iOS este ceva mai greu de realizat decât cu un dispozitiv Samsung, nu pot să spun că am avut parte de probleme prea mari. Într-adevăr, a existat o mică perioadă de așteptare în care bluetooth-ul telefonului nu „vedea” ceasul, însă cu un restart rapid s-a rezolvat. După conexiunea reușită am și uitat de faptul că folosesc un smartwatch Samsung cu iPhone iar totul a părut foarte natural.

Însă, după cum era de așteptat, utilizarea cu un smartphone Samsung a decurs perfect din toate punctele de vedere. Nu au existat timpi în care smartwatch-ul și-a pierdut conexiunea, nu am avut deloc probleme de sincronizare, iar refresh-ul pe diversele aplicații se face în timp real. Deși este indicat să folosești device-uri care aparțin aceluiași ecosistem, Galaxy Watch 3 este cu adevărat un gadget care poate fi folosit cu orice fel de telefon.

Specificații de top

Samsung Galaxy Watch 3 este un smartwatch premium, care beneficiază de cele mai noi componente și tehnologii. Display-ul său este un Super AMOLED care redă foarte bine gama completă de culori, iar atunci când vrei să optezi pentru o față de ceas ceva mai specială detaliile și elementele acesteia vor fi vizibile la o rezoluție foarte bună.

În ceea ce privește procesorul, Watch 3 este „propulsat” de un CPU dual-core de 1.15 Ghz, ajutat de 1 GB de memorie RAM dar și de 8 GB spațiu de stocare, care îți permit să descarci muzică și poze direct pe ceas, fără a mai fi nevoie de o conexiune cu telefonul când vrei să asculți piesele preferate.

Un alt aspect important de atins este durata unui ciclu de încărcare, autonmia bateriei. Galaxy Watch 3 nu stă extraordinar de bine la acest capitol, iar „performanța” se datorează, cel mai probabil, ecranului foarte ofertant dar și funcției de always-on display”, care consumă un procent destul de mare din capacitatea bateriei. În condiții normale de utilizare, nu pot să spun că am reușit prea des să trec de 24-30 de ore de autonomie.

În ceea ce privește încărcatul smartwatch-ului, acesta se realizează de la 0% la 100% în aproximativ o ora, nefiind un proces de durată. De punctat aici ar fi faptul că device-ul este capabil și de încărcare wireless, însă procesul va dura ceva mai mult decât în cazul alternativei prin cablu.

Sport și activitate

Chiar dacă Samsung Galaxy Watch 3 nu este neapărat un ceas inteligent dedicat sportivilor, ci mai degrabă utilizatorilor care vor să se știe în permanență conectați la viața digitală, acesta are suficiente funcții care îți permit să îți monitorizezi starea de sănătate, printre care și feature-ul de oximetru. Watch 3 îți poate detecta nivelul de oxigenare al sângelui, iar acest lucru poate salva vieți în 2020.

De asemenea, Galaxy Watch 3 vine la pachet cu toate celelalte funcții pe care le vedem și pe alte device-uri de acest gen, cum ar fi tool-ul de analiză a somnului, prezent în aplicație, cât și feature-ul de calculare al caloriilor consumate pe parcursul unei zile.

Concluzia Connect

Samsung Galaxy Watch 3 este un urmaș demn al modelelor din trecut, unele dintre cele mai apreciate de pe piața de wearables. Device-ul este unul elegant, care se remarcă prin frumusețea culorilor ecranului Super AMOLED, funcțiile de sănătate dar și prin versatilitatea conexiunilor mobile, indiferent de sistemul de operare. Pe scurt, este un ceas potrivit pentru utilizatorii care au nevoie de funcționalitate și stil.

Etichete: , , ,