Facebook Cloud Gaming este acum disponibil pe iPhone

Scris de | 28 iulie, 2021
Facebook Cloud Gaming este acum disponibil pe iPhone
Foto: Ubergizmo

Problema cu jocurile este că, pe măsură ce tehnologia devine mai avansată, cerințele pentru acestea devin și mai mari. Acest lucru înseamnă că, în cele din urmă, noul computer sau telefon de top nu va mai putea rula anumite jocuri la fel de bine ca atunci când era încă nou.

Acesta este motivul pentru care jocurile în cloud sunt văzute de unii ca soluția viitorului, unde cea mai mare parte a procesării se face în cloud pe un server aflat în altă parte a lumii, ajutând astfel la un acces mult mai ridicat la anumite titluri pentru mase. Dacă ești utilizator de iPhone, atunci ai putea fi interesat să afli că Facebook a lansat serviciul său de jocuri cloud pentru iPhone.

Se pare că Facebook va merge pe aceeași premisă ca și alte servicii de jocuri prin cloud pentru dispozitivele iOS, în care serviciul în sine va putea fi accesibil numai printr-o aplicație web. Acest lucru se datorează faptului că, deși Apple a relaxat unele dintre restricțiile sale pentru aplicațiile de streaming, este încă suficient de restrictiv în alte aspecte, astfel că s-ar putea să nu merite efortul pentru unii dezvoltatori. Chiar și un reprezentant al Facebook, Vivek Sharma, vicepreședintele diviziei de jocuri a companiei, a subliniat că politica App Store-ului nu le permite prea multe. Cerința Apple este ca fiecare joc ce poate fi jucat prin cloud să aibă propria pagină în magazinul de aplicații, să treacă prin revizuire și să apară în listele de căutare.

”Aceste obstacole înseamnă că jucătorii sunt împiedicați să descopere jocuri noi, să folosească funcții precum cross-device play și să acceseze instant jocuri de înaltă calitate în aplicațiile iOS native – chiar și pentru cei care nu folosesc cele mai recente și mai scumpe dispozitiv.” subliniază Sharma.

Etichete: , , ,

Sursa: Facebook Cloud Gaming Now Available On iPhones