OPPO anunță noi funcții inteligente pentru încărcarea rapidă Flash Charge

Scris de | 28 iulie, 2021
OPPO anunță noi funcții inteligente pentru încărcarea rapidă Flash Charge

OPPO a prezentat lumii cele mai recente realizări și dezvoltări ale tehnologiei proprii de încărcare rapidă Flash Charge.

Oppo Flash Charge: Încărcare sigură

OPPO a introdus un sistem de protecție mai eficient pentru optimizarea siguranței tehnologiei de încărcare VOOC Flash Charge și a încercat noi moduri de integrare a altor materiale, diverși algoritmi de inteligență artificială, scheme de încărcare și mulți alți factori:

  • Siguranță cu impedanță mai mică: siguranța integrată în sistemul de protecție Flash Charge, se blochează imediat în cazul în care este detectată o supraîncărcare sau orice altă anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate.
  • Comutatoare din azotură de galiu (GaN): OPPO a introdus pentru prima oară comutatoarele GaN în construcția smartphone-urilor sale. Acestea au aceeași funcționalitate ca cele tradiționale din siliciu, dar, în același timp, intensitatea scăzută contribuie la reducerea generării de căldură, îmbunătățind astfel procesul de încărcare și fiabilitatea.
  • Proiectarea bi-celulară internă: o baterie bi-celulară în serie oferă aceeași putere cu un consum de curent electric mai mic și cu o reducere a încălzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupă mai puțin spațiu, oferind același nivel de siguranță. Prin noul design, performanța unei baterii este îmbunătățită cu cel puțin 5%.
  • Cip de detectare al siguranței bateriei: cipul de detectare al siguranței bateriei OPPO include algoritmi AI și este capabil să detecteze daunele externe ale bateriilor prin înregistrarea căderilor de tensiune în timp real și acționarea imediată pe baza unor scenarii preînregistrate. Dacă sistemul recunoaște scăderea tensiunii ca o cauză a deteriorării bateriei, telefonul va notifica utilizatorul și va implementa măsuri de siguranță suplimentare pentru a preveni alte pericole.
  • Colector compozit: OPPO a dezvoltat o baterie de siguranță cu un nou tip de colector compozit. Bateria folosește un material compozit încastrat între două straturi de aluminiu pentru a înlocui design-ul tipic numai din aluminiu găsit în alte baterii. Această structură „sandwich” este acoperită cu un material de protecție suplimentar alcătuindu-se structura colectorului de curent compozit în cinci straturi. Acesta are rolul de a îmbunătăți siguranța bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi.

Oppo Flash Charge: Încărcare mai inteligentă

OPPO a dezvăluit, de asemenea, noua sa tehnologie de încărcare inteligentă. Concepută pentru a menține viteza de încărcare în intervalul cel mai sigur posibil, această tehnologie ajustează intensitatea curentului în funcție de scenariul de încărcare perceput prin inteligență artificială. Acest lucru va contribui la reducerea uzării premature a bateriei, permițând utilizatorilor să se bucure de o durată de viață optimă a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp.

Tehnologia de încărcare inteligentă va aduce îmbunătățiri vizibile a mai multor aspecte ale performanței bateriei, precum:

  • Durată mai lungă de viață a bateriei: asigură în același timp viteza SuperVOOC de 65W și un ciclu complet de încărcare/descărcare al bateriei. Tehnologia asigură o capacitatea bateriei de 80% chiar și după 1.500 de cicluri de încărcare/descărcare.
  • Viteza de încărcare îmbunătățită în funcție de scenariile de utilizare: în unele scenarii de utilizare, viteza de încărcare utilizată poate fi cea maximă menținând standardele de siguranță. Spre exemplu, tehnologia SuperVOOC de 65W, este capabilă să mărească viteza de încărcare cu aproximativ 20%, permițând încărcarea completă a bateriei de 4500mAh în doar 30 de minute, atunci când este nevoie.
  • Viteza de încărcare echilibrată și temperatura telefonului: tehnologia de încărcare este capabilă să găsească echilibrul dintre curentul optim de încărcare și creșterea ulterioară a temperaturii în diferite scenarii de utilizare. Drept urmare, utilizatorii își pot folosi telefonul în timp ce se încarcă rapid.

În plus, OPPO a explorat și modalități de optimizare a tehnologiei de încărcare rapidă în situații extreme. De exemplu, poate fi dificil să încarci o baterie litiu-ion în medii foarte reci, unde forțarea încărcării bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia.

Soluția de încărcare în temperaturi ultra-scăzute OPPO utilizează algoritmi inteligenți pentru a determina temperatura optimă de încărcare a bateriei și crește temperatura înainte de a începe încărcarea. Rezultatele testelor arată că bateria este capabilă să crească temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ în doar câteva zeci de secunde, permițând încărcarea bateriei în mod normal.

Etichete: , , ,