REVIEW Periferice de gaming de la Steelplay: De la streaming la controllere de Switch

Scris de | 5 august, 2021
REVIEW Periferice de gaming de la Steelplay: De la streaming la controllere de Switch

Steelplay este unul dintre brand-urile de pe piața de gaming despre care, cel mai probabil, nu ai auzit încă. Fiind un producător francez, Steelplay produce nenumărate accesorii și interfețe de control pentru toate consolele high-end de pe piață și nu numai. Având un portofoliu diversificat, compania se ocupă cu periferice de gaming, mai ales pentru segmentul Nintendo Switch, acolo unde se laudă cu o gamă destul de variată.

Am avut ocazia să testăm câteva dintre produsele Steelplay, care sunt prezente pe piața din România la principalii retaileri online autohtoni. Printre aceste produse, ne-am jucat cu două tipuri distincte de controllere de Switch, un set de streaming pentru PC, numai bun pentru cei care vor să se apuce de treabă pe Titch sau YouTube, dar și o pereche de căști realizate special pentru cea mai populară consolă din prezent, PlayStation 5. Am încercat să detaliem experiența noastră de joacă cu fiecare produs în parte, una de care nu am fost deloc dezamăgiți.

Steelplay Pro HD Streamers 4 in 1 Pack

Fiind unul dintre cele mai interesante produse de gaming pe care le-am văzut în ultima vreme, pachetul de streaming de la Steelplay este o soluție foarte bună pentru cei care vor să se axeze pe astfel de activități dar nu știu exact de unde să înceapă. Fiind la început, nu prea are sens să stai să cauți fiecare componentă în parte, să te documentezi până la absurd despre capacitatea fiecărui accesoriu în parte.

Steelplay îți oferă un set „de-a gata”, pe care trebuie doar să îl cumperi și să îl pui în funcțiune. Acesta cuprinde un microfon profesional dezvoltat special pentru studiouri, care poate capta cu acuratețe vocea ta, și care poate ignora cu succes zgomotul de fundal care poate exista în încăpere. Știm cu toții că nimeni nu începe cu un studio de streaming, iar alternativa despre care vorbim acum este una viabilă pentru prima incursiune pe acest domeniu.

Și, pentru că acum avem parte de sunet, trebuie să ne ocupăm și de partea video. Starter Pack-ul de la Steelplay ne propune o cameră Full HD, care poate filma la rezoluție 1080p, una suficientă pentru a avea o calitate mai mult decât decentă atunci când te înregistrezi jucând, sau chiar pentru sesiunile live. Aceasta este compatibilă, de asemenea, cu cele mai populare programe de streaming de pe Windows, precum AV Streamer, Gameshow, Xsplit sau Ustream.

În afară de video și de sunet, trebuie să ne asigurăm că avem parte și de un fundal de tip „green screen”, pentru ca software-ul pe care îl folosești să poată anula cu ușurință background-ul din camera în care filmezi. Acesta se montează și demontează relativ ușor, astfel că nu va ocupa mai mult spațiu de cât este nevoie pentru micul tău colț de gaming. Setul de la SteelPlay mi se pare foarte practic pentru oricine vrea să înceapă să facă streaming online, și vine și la un preț accesibil pentru cei care nu vor să investească din prima bani serioși într-un astfel de hobby.

Căști pentru Playstation 5 Steelplay HP52 Wired 5.1

Și ajungem și la căștile pentru PlayStation 5, una dintre cele mai dorite console ale momentului, și care abia a reînceput să se găsească în stocurile retailerilor de la noi. Evident că vei avea nevoie și de o pereche de căști pentru consola nou cumpărată, iar dacă ai nevoie de o soluție care vine la pachet cu un raport calitate/preț bun, headset-ul de la Steelplay poate reprezenta o alegere destul de bună.

Chiar dacă nu se poate lăuda cu un build premium, precum căștile oficiale de la Sony, lansate special pentru PlayStation 5, HP52 reușește cumva să livreze un sunet decent, mai bun decât în cazul altor căști care fac parte din același price range și care sunt gândite, poate, mai mult pentru PC. Iar acest lucru este posibil datorită sunetului 5.1 Virtual Surround.

Practic, făcând parte din noua generație de console, Sony PlayStation 5 și cele mai noi jocuri dedicate pot livra spre căștile compatibile un sunet 5.1 mult mai real decât până acum, care se folosește de efecte de distanță și adâncime pentru a aduce la viață o experiență mai imersivă decât cele de până acum. Iar pentru prețul de aproximativ 50 de euro, pot spune că diferența chiar merită.

Controller Steelplay Wireless Customizable

Atingem acum și cel mai interesant „subiect” din pachetul cu bunătăți primit de la Steelplay. De-a lungul timpului a existat o dezbatere serioasă între diversele tipuri de controllere de pe piață și care dintre acestea este mai bun. Dacă în trecut toată lumea lăuda din toate punctele de vedere interfața de control de pe Xbox, Microsoft a ales să meargă în toți acești ani pe rețeta de succes care i-a consacrat.

Apoi a apărut PlayStation 5, care a adus la standardele lui 2021 controllerul Dual Shock de pe PS4, echipând pe el un sistem de feddback haptic, care poate schimba în totalitate feeling-ul unui anume joc. Iar de Switch ce să mai zicem, JoyCons fiind pe cât de interesante pe atât de nișate. Steelplay vine aici cu o soluție modulară, care îți permite să joci așa cum îți dorești, chiar pe Switch.

Îți place mai mult controllerul de Xbox? Poate cel de PlayStation? Nu este nici o problemă. Cu două mișcări poți detașa joystick-urile și butoanele de pe acest device și le poți remonta în ordinea și poziția care te coafează cel mai bine. Sincer, este pentru prima dată de când testăm gadget-uri care sunt gaming related și vedem așa ceva. Este oarecum fascinant să știi că poți folosi controllerul așa cum vrei, iar dacă pe parcursul acțiunii, dacă nu îți convine configurația aleasă, poți reveni la cea de bază, sau chiar la alta chiar mai inedită.

Controllere Wireless Steelplay Twin Pads

Ultimul „client” de astăzi sunt tot controllere de Switch, însă de această dată vorbim despre unele convenționale, dacă se poate spune așa. Suntem cu toții familiari cu JoyCons, iar ce face Steelplay aici este să replice destul de bine ergonomia lor, dar și forma inconfundabilă. Deși sunt ceva mai mari și mai confortabil de ținut în mână decât controllerele produse de Nintendo, cele produse de compania franceză nu se remarcă neapărat prin build, ele lăsând impresia de ceva care face parte dintr-un segment de preț mai redus.

Chiar dacă, în teorie, nu există nimic de reproșat aici, Steelplay Twin Pads au totuși un minus de luat în calcul. Acestea nu se pot încărca direct de la consola Switch, atunci când le folosești, și trebuie conectate separat prin cablu pentru a putea încărca acumulatorul. Deși, dacă ai grijă și le ții mereu la un nivel acceptabil al bateriei nu ar trebui să ai probleme niciodată.

Până la urmă, știm cu toții că interfețele de control third party nu se ridică la același nivel cu cele originale, indiferent dacă vorbim aici de PC-uri sau de console. Per total, aceste Twin Pads nu dezamăgesc și se comercializează la un preț mai mult decât decent, de aproximativ 240 de lei.

Concluzia connect

Toate „jucăriile” de la Steelplay pe care am avut ocazia să le testăm ne-au lăsat o impresie bună, mai ales că sunt produse de companie de care nu auzisem până în prezent. Am fost plăcut surprinși de facilitate cu care poți monta un starter kit de streaming chiar la tine acasă, de modularitatea controllerului Wireless Customizable, care poate deservi atât PC-uri, cât și device-uri cu Android, de efectele audio interesante ale căștilor de PS5 HP52, dar și de ergonomia Twin Pad-urilor, care se simt în mână aproape la fel de bine ca cele care vin în pachetul consolei Switch.

Etichete: , , , , , ,