Care sunt temerile celor care nu vor să folosească aplicații de dating

Scris de | 5 august, 2021
Care sunt temerile celor care nu vor să folosească aplicații de dating

Potrivit rezultatelor unui studiu al celor de la Kaspersky, atacatorii care vizează aplicații de întâlniri reprezintă o barieră serioasă pentru persoanele care doresc să utilizeze astfel de servicii. În special, 38% dintre respondenți se tem să le folosească, deoarece se gândesc că pot fi păcăliți de atacatori, iar 34%, în general, nu au încredere în oamenii pe care i-ar putea întâlni în aplicațiile de dating. Cu toate acestea, doar 15% dintre respondenți au fost vizați de infractori cibernetici, iar 31% dintre cei care au contactat atacatorii au reușit să evite un atac.

Atacatorii cibernetici sunt atrași de serviciile de dating, pentru că știu că oamenii activi pe aceste platforme caută o relație personală și pot profita de acest lucru. Dintre toate tipurile diferite de probleme legate de aplicațiile de dating, utilizatorii s-au confruntat cel mai adesea scheme de fraudă de tip catfishing (51%), link-uri ce ascundeau fișiere rău intenționate (21%) sau au constatat că identitatea lor a fost furată (17%).

Dintre cei care au reușit să evite un atac 50% au remarcat că atacatorul avea un profil suspect care părea fals; unii au fost extrem de atenți și nu au trimis niciodată bani aplicațiilor de dating (49%); iar alții au acordat atenție mesajelor suspecte (47%). Aproape o cincime (21%) dintre respondenți au devenit suspicioși atunci când atacatorul a refuzat un apel video.

Lipsa confidențialității a fost, de asemenea, o problemă serioasă pentru aplicațiile de întâlnire, 26% dintre respondenți fiind îngrijorați că datele lor personale vor fi răspândite online. Mai mult, 19% dintre utilizatori au șters serviciile de dating pentru că doreau ca informațiile lor personale să aibă un nivel mai ridicat de siguranță.

 „Oricine se înregistrează pe o aplicație de dating este, în principiu, dispus să se deschidă și să dezvăluie informații personale într-o anumită măsură. La urma urmei, dacă vreți să vă cunoașteți trebuie să aveți disponibilitatea de a împărtăși detalii despre voi înșivă. Dacă această deschidere – și vulnerabilitatea care vine cu ea – este exploatată, rănile vor fi adânci. Într-o întâlnire reală, putem spera să recunoaștem dacă cineva are intenții bune sau rele. Dar chiar și aici este posibil să greșim, deoarece atacatorii experimentați se pot deghiza incredibil de bine”, avertizează David Jacoby, cercetător în securitate al Kaspersky.

Pentru a te ajuta să eviți atacatorii în timpul întâlnirilor online, Kaspersky recomandă:

  • Verifică din nou setările de confidențialitate din conturile tale de socializare, precum și din aplicațiile de dating, pentru a te asigura că informațiile sensibile, cum ar fi adresa de acasă sau locul de muncă, nu sunt făcute publice.
  • Utilizează o soluție de securitate eficientă care oferă protecție avansată pe mai multe dispozitive.
  • Nu oferi numărul tău de telefon sau contul de pe o altă aplicație de mesagerie pe care o folosești. Este mai sigur să rămâi pe platforma de chat disponibilă în aplicația de dating folosită, fiind recomandat să faci acest lucru până ești sigur că poți avea încredere în persoana cu care discuți.

Etichete: , , , ,