Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3: Primele impresii, preț și specificații

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3: Primele impresii, preț și specificații

Scris de | 11 august, 2021

Iată că a venit și momentul mult așteptat, cel în care Samsung a anunțat cu surle și trâmbițe noua gamă de produse pliabile, și anume Samsung Galaxy Z Fold 3, și Samsung Galaxy Z Flip 3. Acestea au confirmat majoritatea zvonurilor care s-au vehiculat până acum și reprezintă viitorul pe care mizează compania din Coreea de Sud. De asemenea, acesta va fi primul an în care nu vom mai avea parte de gama Note, gamă pe care chaebolul a decis să o lase în stand-by.

Samsung a anunțat în cadrul evenimentului Upacked nu mai puțin de patru noi device-uri. Chiar dacă pliabilele Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au ținut capul de afiș, compania din Coreea de Sud a mai anunțat și noul smartwatch, Samsung Galaxy Watch 4, dar și o nouă pereche de căști true wireless, Galaxy Buds 2.

Poate cel mai important moment al prezentării a fost cel în care Samsung a dezvăluit că vom avea parte de primele produse pliabile care sunt rezistente la apă, o funcție așteptată încă de la prima generație de către fanii produselor Fold. Un alt lucru important de notat este că Samsung Galaxy Z Fold 3 va dispune și de o cameră foto ascunsă sub ecran, o premieră pentru producătorul asiatic.

Impresiile noastre despre cele mai noi produse lansate de Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 3

Fără îndoială telefonul care ne atrage cel mai mult atenția este Galaxy Z Fold 3, pliabilul care „se face mai mare”, adoptând un format similar unei tablete atunci când este deschis. În termeni de aspect, diferențele față de Z Fold 2, versiunea de anul trecut, nu sunt foarte mari: ecranul principal rămâne cu același format lunguieț, balamalele sunt și ele similare cu cele ale telefonului precedent, iar pe spate avem tot un ansamblu de 3 camere, cu un bump mai mic însă.

Display-ul secundar este cel lunguieț, un Dynamic AMOLED 2X de 6,2 inci, în timp ce cel principal atinge 7,6 inci. O veste foarte bună vine însă în ceea ce privește rata de refresh, ambele ecrane având 120Hz, ceea ce înseamnă că vor fi foarte rapide și navigarea prin meniu va fi extrem de fluidă. Din experiența noastră (destul de scurtă, ce-i drept) cu ecranul lui Z Fold 3, putem spune că arată foarte bine și ne așteptăm ca vizionarea de conținut pe display-ul mare să fie o adevărată plăcere.

Am primit și o fișă tehnică a celor două pliabile, care ne spune că Z Fold 3 este puțin mai ușor decât generația anterioară, însă nu pot să spun că lucrul acesta se simte neapărat. Protecția este asigurată de Gorilla Glass Victus, cea mai rezistentă sticlă a celor de la Corning, în timp ce cadrul este realizat din aluminiu. Remarcăm și un lucru pe care nu l-am mai văzut până acum pe pliabile, anume rezistența la apă – este de tip IPX8 și va fi prezentă pe ambele dispozitive. Asta înseamnă că atât Fold 3, cât și Flip 3, vor putea fi ținute sub apă până la 30 de minute, la o adâncime de maximium 1,5 metri. Cu toate acestea, Samsung, nu recomandă utilizarea lor la piscină sau pe plajă, mai ales că niciunul dintre ele nu are rezistență la praf.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Probabil cel mai „fashionable” telefon din piața de smartphone-uri, Galaxy Z Flip, are și el un urmaș pe care Samsung îl prezintă astăzi. Este vorba de Galaxy Z Flip 3 (Samsung a ales să sară complet peste „2”) , care, la fel ca în cazul lui Z Fold 3, seamănă foarte bine cu versiunea precedentă. Principalele diferențe se observă la ecranul secundar, care este acum puțin mai mare, dar și la variantele de culoare, care sunt șapte la număr, mult mai diverse decât anul trecut și în care domină pastelul.

În termeni de construcție, avem același șasiu din aluminiu ca pe Fold 3, sticla este tot Gorilla Glass Victus și, un lucru binevenit, rezistența la apă IPX8. 

Ecranul principal e un AMOLED de 6,7 inci cu rată de refresh de 120Hz, iar ecranul secundar a crescut de la 1,1 inci la 1,9, fiind acum mult mai utilizabil decât în versiunea precedentă. Credem că de data asta versiunea „folded” sau „pliată” sau cum vrei să îi spui a telefonului arată chiar bine, iar ecranul secundar este integrat foarte bine din punct de vedere estetic.

La interior se află Snapdragon 888, la fel ca pe Fold 3, diferența mare existând la configurația de RAM și stocare: avem 8GB de memorie RAM cu 128GB sau 256GB de stocare. Camerele sunt un ultrawide și o principală de 12MP pe spate, și o cameră de selfie de 10MP în partea frontală.

Samsung Galaxy Watch 4

Terminăm cu „treiarii” și intrăm în „pătrari”, mai exact în gama nouă de smartwatch-uri Samsung, formată din două modele distincte: Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Ambele au fost detaliate în ultimele săptămâni în mai multe articole pe site-ul nostru, iar zvonurile au fost confirmate în mare parte: avem două variante diferite de dimensiuni pentru fiecare dintre ceasuri, și fiecare vine cu opțiune de conectivitate LTE sau Bluetooth, după dorințele tale. 

Cel mai interesant este însă Galaxy Watch 4 Classic, care vine cu un senzor de măsurare a indexului grăsimii corporale, complet nou pentru smartwatch-urile premium de la Samsung. De asemenea, nu lipsește acel bezel rotativ cu care poți naviga prin meniu și trebuie notat și faptul că acesta va fi primul smartwatch cu noul Wear OS, sistemul de operare realizat de Samsung în colaborare cu Google. Alte specificații includ și un senzor EKG, unul SpO2, pentru monitorizarea oxigenului din sânge, NFC și o stocare foarte mare pentru un ceas, de 16GB.

Samsung Galaxy Buds 2

În fine, câteva cuvinte și despre căștile Galaxy Buds 2, foarte puține, pentru că nu le-am pus încă în ureche și nu știm exact ceea ce oferă. Samsung a schimbat carcasa acestora, fiind acum albă complet, iar diferențele de culoare se observă doar la interior, odată ce o deschizi. Vor avea parte de anulare activă a zgomotului de fond (ANC), și se pare că o încărcare de 5 minute va oferi o oră de ascultare. Vei putea face sport cu ele, deoarece au rezistență IPX2 la stropi și transpirație, la fel ca prima versiune de Galaxy Buds, însă vor costa puțin mai mult decât acestea, mai exact 749 de lei.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 3, Samsung Galaxy Z Flip 3, Samsung Galaxy Watch 4 și Samsung Galaxy Buds 2

Preț Samsung GalaxyZ Fold 3:

  • 8899 de lei pentru varianta de 12GB RAM și 256GB de stocare
  • 9399 de lei pentru cea cu o stocare dublă, de 512GB

Preț Samsung Galaxy Z Flip 3:

  • 5199 de lei pentru varianta cu 8GB RAM și 128GB de stocare
  • 5399 lei pentru cea cu o stocare dublă, de 256GB

Preț Samsung Galaxy Watch 4:

  • Galaxy Watch 4 40mm BT – 1299 lei
  • Galaxy Watch 4 40mm LTE – 1599 lei
  • Galaxy Watch 4 44mm BT – 1499 lei
  • Galaxy Watch 4 44mm LTE – 1699 lei
  • Galaxy Watch 4 Classic 42mm BT – 1799 lei
  • Galaxy Watch 4 Classic 42mm LTE – 2099 lei
  • Galaxy Watch 4 Classic 46mm BT – 1999 lei
  • Galaxy Watch 4 Classic 46mm LTE – 2199 lei

Preț Samsung Galaxy Buds 2: 749 lei

Material redactat de Claudiu Râpan și Andrei Brîndușescu.

Etichete: , , , ,