Samsung anunță un senzor pentru camera de telefon de 200 megapixeli

Scris de | 3 septembrie, 2021
Samsung anunță un senzor pentru camera de telefon de 200 megapixeli
foto via @pocketnow.com

Samsung a anunțat un senzor de imagine de 200 de megapixeli destinat camerelor pentru smartphone-uri, fiind cel mai performant senzor de cameră pentru telefon realizat vreodată. ISOCELL HP1 are 0,64 μm pixeli și poate colecta 16 dintre aceștia simultan pentru echivalentul unui senzor de 12,5 megapixeli cu 2,56 μm pixeli.

Samsung numește tehnologia de combinare a pixelilor HP1 „ChameleonCell”. Setarea patru pe patru de 12,5 megapixeli este destinată utilizării cu lumină scăzută, dar poate captura și fotografii cu rezoluție completă de 200 megapixeli sau poate utiliza o tehnică de binning două-la-două pentru imagini de 50 megapixeli.

Modul binning doi-la-doi permite, de asemenea, HP1 să captureze videoclipuri 8K.

Samsung introduce, de asemenea, un nou senzor numit ISOCELL GN5. Este un senzor de 50 megapixeli cu 1,0 μm pixeli, iar Samsung spune că este primul senzor de 1,0 μm pixeli care își integrează tehnologia Dual Pixel Pro. Acest lucru îl face să pară ca o versiune mai mică a GN2 de 1,4 μm-pixel, care a fost cel mai bun senzor de cameră disponibil pentru telefon când a debutat pe Xiaomi Mi 11 Ultra anul acesta.

Samsung nu a precizat când va intra în producția de masă nici un nou senzor, dar în prezent sunt disponibile mostre pentru producătorii de telefoane.

Etichete: , ,

Sursa: Samsung announces 200-megapixel phone camera sensor