REVIEW Redmi Buds 3 Pro, căști accesibile cu noise canceling

Scris de | 16 septembrie, 2021
REVIEW Redmi Buds 3 Pro, căști accesibile cu noise canceling

Într-o perioadă în care mai toți producătorii de telefoane lansează și propriile căști, Xiaomi adaugă și mai multe produse la unul dintre cele mai dezvoltate ecosisteme proprii din lume. Beneficiind de o creștere susținută și constantă în România, compania chineză plusează și mai mult pe partea audio și aduce în țară Redmi Buds 3 Pro, unele dintre cele mai ieftine căști cu ANC pe care le poți găsi pe piață, și totodată un produs care m-a impresionat destul de tare.

Trebuie să recunosc că am fost destul de sceptic atunci când pachetul a ajuns în redacție. Nu știam la ce să mă aștept din partea unor buds true wireless care vin la un preț destul de redus, din punct de vedere al calității sunetului dar și al designului. Însă am rămas surprins când am văzut pentru prima data carcasa lor, în varianta de culoare negru mat. Nu numai că nu se simte deloc ieftină la atingere, dar chiar se aseamănă destul de mult cu alte produse similare, care fac parte din game de preț ceva mai mari.

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro: Design

Designul lui Redmi Buds 3 Pro este unul destul de discret, căștile stau foarte bine în ureche și nu dau senzația de cădere iminentă atunci când ieși la alergat, de exemplu. Ergonomia este la ea acasă și pot să spun că mi se par mai potrivite pentru activități sportive decât AirPods-urile mele de toate zilele. Deși în ceea ce privește sunetul nu mi s-au părut că se ridică chiar la acel nivel, pot spune cu certitudine că sunt cele mai bune căști accesibile pe care le-am testat până acum.

Și ca să trec mai rapid și peste această precizare, da, merg cu iPhone sau cu orice alt telefon cu Android în afară de Xiaomi, ba chiar s-au dovedit a fi foarte ușor de conectat. Râdeam deunăzi în redacție că se conectează mai ușor la iOS decât o pereche de Bowers & Wilkins de 2500 de lei, pe care m-am chinuit s-o „leg” de telefon timp de 20 de minute, fără succes. Deci pot spune că la acest capitol Redmi Buds 3 Pro au promovat cu brio.

De asemenea, căștile se laudă și cu „dual-device smart connectivity”, fapt care îți va permite să comuți rapid între cele două dispozitive la care ai conectat căștile, indiferent de platforma software pe care rulează ele. De exemplu, putem vorbi aici de un PC și un iPhone, sau un laptop, împreună cu orice alt telefon cu Android. Trecerea se face fără prea mari probleme, ceea ce este folositor, mai ales atunci când ești la birou.


Xiaomi Redmi Buds 3 Pro: Sunet

În ceea ce privește sunetul, căștile redau destul de fidel melodii din aplicații de genul Spotify, Tidal sau YouTube Music, și nu am ce să reproșez aici. Înaltele nu devin prea pronunțate atunci când ridic volumul în afara zonei de confort, iar joasele se țin și ele destul de bine, spre deosebire de alte căști care nu prea nimeresc acest raport treble/bass. Sunetul este curat, chiar și la volum mai mare, și nu am sesizat nici o distorsiune indiferent cât de tare am ascultat muzică, chiar și la maxim.

Un alt aspect care m-a impresionat destul de tare la aceste căști este faptul că ele dispun de încărcare wireless, desigur prin intermediul carcasei. Ca utilizator obișnuit cu AirPods, și cu Apple cel bun, care ne cere tuturor prețul întreb al Redmi Buds 3 Pro pentru a beneficia de „luxul” unei carcase cu încărcare la standardul Qi, mi se pare demn de laudă că Xiaomi a reușit să includă și acest feature fără să fie nevoie de o altă creștere a prețului.

Și ajungem și la baterie, înainte să vorbim despre elefantul din încăpere, anume funcția ANC. Durata medie de utilizare a căștilor este cam de 20+ ore, în funcție de volum, desigur și de utilizarea variilor funcții. Și mai interesant este faptul că producătorul se laudă că poți obține până la trei ore de playback cu ANC off, după doar zece minute de încărcare, fapt care s-a dovedit a fi parțial adevărat. Deși nu am atins o durată de trei ore, am fost, totuși, destul de aproape.

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro: Active Noise Canceling

Poate cel mai important feature de pe Redmi Buds 3 Pro este funcția de „anulare activă a zgomotului”, ca să traduc în română. Activarea se face ușor, prin apăsarea continuă a oricărei căști și este destul de simțitoare, mai ales că aici vorbim despre căști in-ear, nu over-ear.

Nu pot să zic că ANC-ul este de-a dreptul impresionant, ci pot spune că este mai mult decât decent pentru niște căști care fac parte din acest segment de preț. Efectiv funcționează fără nici un fel de problemă și te ajută cu brio în acele zile agitate de la birou sau în mijloacele de transport în comun. ANC-ul elimină fără probleme zgomotul de fundal și te lasă să te relaxezi mai bine.

De asemenea, vorbim aici și de alte moduri de ascultare care pot fi activate în funcție de situație și de preferințe, precum Transparency sau Enhance Voice. Practic, vorbim de două moduri ambientale care te vor lăsa totuși să păstrezi contactul cu lumea înconjurătoare fără să trebuiască să renunți de tot la Noise Canceling.

Ba mai mult, în modul Enhance Voice, poți purta o convesație cu cei de lângă tine cu un zgomot de fundal redus, atât timp cât ai căștile în urechi. Iar ANC-ul pe care îl găsim pe Redmi Buds 3 Pro este și adaptiv, astfel că AI-ul din spatele său va „citi” încăperea sau locația în care te afli și va acționa în consecință asupra nivelului și tipului de zgomot pe care îl va reduce. Un alt gimmick destul de interesant.

Concluzia connect

Xiaomi Redmi Buds 3 Pro sunt de departe cele mai bune căști true wireless pe care le-am testat vreodată, care să facă parte din acest segment de preț. Nu numai că dispun de noise-canceling, dar profită la maximum și de calitatea sunetului livrat în urechi, care este în mod cert unul peste medie.

Căștile se comercializează pentru un preț care se învârte în jurul a 300 de lei, fapt care le plasează direct în segmentul best-buy, fără nici un fel de îndoială. Pentru cine are nevoie de o pereche de căști cu noise-canceling, încărcare wireless, autonomie bună și sunet mai mult decât decent, Redmi Buds 3 Pro reprezintă cu siguranță o alegere bună.

Etichete: , ,