Honor ar putea fi integrat pe lista neagră. Care este motivul

Scris de | 22 septembrie, 2021
Honor ar putea fi integrat pe lista neagră. Care este motivul
foto via @gsmarena.com

Agențiile de securitate din Statele Unite discută dacă să plaseze pe Honor, fosta marcă Huawei, pe o listă neagră de export, relatează The Washington Post.

Membrii personalului Pentagon and Energy Department doresc ca noua companie să fie inclusă pe lista entităților (o listă a companiilor cărora li se interzice tranzacționarea cu companiile americane, cu excepția cazului în care primesc o autorizație specială), în timp ce Departamentul Comerțului și Departamentul de Stat s-au opus.

Cel mai înalt republican din comisia pentru afaceri externe a Camerei a declarat că „aceleași preocupări legate de exporturile de tehnologie” ar trebui să se aplice pentru Honor, deoarece este o companie susținută de stat.

Cu toate acestea, Washington Post a amintit că marca este acum deținută de Zhixin New Information Technology – o companie formată din doi investitori susținuți de stat, legați de guvernul municipal din Shenzhen.

Partea adversă susține că Honor nu fabrică materiale sau componente nucleare și nici dispozitivele sale nu sunt vândute în Statele Unite, așa că nu are sens să interzicem mărcii să tranzacționeze cu companii americane, ceea ce ar afecta mai mult economia SUA în loc de China.

Unii experți spun că Honor ar trebui să ajungă pe lista entităților pur și simplu pentru că este o fostă unitate a Huawei, în timp ce alții spun că dacă nu există dovezi că marca furnizează în secret cipuri și tehnologie către Huawei, nu există nicio justificare pentru vreo sancțiune.

Etichete: , , ,

Sursa: US agencies consider a ban for newly-independent Honor