Interesul pentru iOS 15, mai scăzut decât pentru predecesorul său

Scris de | 23 septembrie, 2021
Interesul pentru iOS 15, mai scăzut decât pentru predecesorul său
foto via @ubergizmo.com

De obicei, fiecare update de software al celor de la Apple vine cu tot cu noi recorduri în materie de instalări, încă din primele zile de la lansare. Se pare însă că iOS 15 nu se conformează acestei reguli nescrise, interesul pentru cea mai nouă actualizare de software a iPhone-urilor fiind mai scăzut decât în cazurile anterioare.

Conform unui raport al celor de la Mixpanel, rata de adopție a iOS 15 până miercuri, la ora 19:00 (ora României), era de doar 8,5%. La același moment după lansarea lui iOS 14, precedentul update rula deja pe 14,5% din dispozitivele care îl puteau folosi. E o diferență semnificativă, care poate indica faptul că interesul utilizatorilor Apple pentru cel mai nou update de software nu este foarte mare – cel puțin nu în primele zile ale acestuia.

Mixpanel măsoară rata de adopție pe iOS pe baza vizitelor pe diferite website-uri și aplicații, astfel că datele nu sunt oficiale și există și posibilitatea ca acestea să nu fie extrem de precise. Însă, datele de anul trecut au fost strânse în exact același mod, asfel că rata de adopție pentru noul iOS este cel mai probabil mai mică decât la versiunea precedentă, chiar dacă procentele nu ar putea fi exact cele corecte.

Apple nu a anunțat încă rata de adopție pentru iOS 15, însă dacă cifrele sunt într-adevăr mai mici decât anul trecut, probabil nici nu o va face. Ultimele numere anunțate de Apple în acest sens au fost în iunie, cu privire la iOS 14, pentru care compania a raportat 85% adopție.

În urmă cu câteva luni, Apple anunța că cei care vor rămâne pe iOS 14 și nu vor face update-ul la iOS 15 vor primi în continuare update-urile importante de securitate, acesta fiind un alt posibil motiv pentru reticența utilizatorilor de iPhone de a face „saltul” la noua actualizare.

Etichete: , , , ,

Sursa: People are less interested in iOS 15 than they were in iOS 14, based on installs so far