Q&A cu Omar Fakhri, AMD EMEA: „Procesoarele din seria Ryzen 5000 sunt cele mai rapide CPU-uri pentru gaming de pe piață”

Q&A cu Omar Fakhri, AMD EMEA: „Procesoarele din seria Ryzen 5000 sunt cele mai rapide CPU-uri pentru gaming de pe piață”

Scris de | 24 septembrie, 2021

Omar Fakhri este directorul Component Channel al AMD pentru regiunea EMEA și este alături de companie de mai bine de opt ani. Responsabilitatea sa principală este gestionarea echipei de vânzări în regiunea EMEA și colaborarea cu cei mai mari producători de hardware pentru a ajuta la vânzarea de procesoare și plăci grafice AMD în întreaga regiune.

Care sunt prioritățile AMD pentru sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022?

Pentru context, prioritatea noastră în 2020 a fost dezvoltarea AMD în domeniul gaming-ului. Piața se extindea deja, ceea ce a fost extraordinar, dar am vrut să obținem cea mai bună cotă pe piață în general. Acesta a fost motivul pentru care AMD a lansat procesoarele desktop AMD Ryzen 5000 Series. Această gamă vizează în mod clar segmentul de performanță și pasionații de gaming. Procesoarele din seria Ryzen 5000 sunt cele mai rapide procesoare pentru gaming de pe piață, astfel încât având un avantaj tehnologic de acest fel, ne este mai ușor să ne ducem povestea pe piață în mod proactiv.

O prioritate majoră pentru 2021 este piața stațiilor de lucru, procesoarele AMD Ryzen Threadripper și Threadripper Pro reprezentând vârful de gamă pentru acest segment. Credem că putem face o diferență semnificativă în calitatea experienței utilizatorului în acest domeniu, deoarece aceste produse sunt concepute special pentru cei care creează conținut multimedia, dezvoltatori și entuziaști ai PC-urilor de înaltă performanță.

Ca atare, prioritățile noastre de top pentru restul anului 2021 sunt gaming-ul, integrarea sistemului AAA și colaborarea strânsă cu partenerii noștri, indiferent dacă vorbim despre spațiul pentru consumatorii obișnuiți, segmentul privind IMM-urile și stațiile de lucru / stațiile de lucru high-end. Acum, mai mult ca oricând, ne concentrăm pe direcționarea AMD către aceste segmente de piață și continuăm să oferim suport partenerilor specializați. Va fi un an incitant.

Care sunt cei mai mari diferențiatori între AMD și principalul său concurent?

Diferențiatorul cheie este strâns legat de modalitățile în care colaborăm și sprijinim partenerii. Echipa de vânzări AMD este profund angajată să ajute partenerii noștri pentru a introduce cele mai noi produse în portofoliile lor, iar partenerii noștri știu că pot apela la noi pentru expertiză în orice moment.

O altă forță majoră este modul în care AMD își ascultă cu adevărat partenerii. Vocea clientului și capacitatea AMD de a asculta și a înțelege modul în care relația trebuie să funcționeze pe tot canalul sunt imperative pentru succesul nostru. Ne străduim să oferim partenerilor programele, instrumentele și sprijinul de care au nevoie pentru a implementa strategiile de vânzare pentru succesul nostru comun.

A schimbat pandemia piața hardware-ului? Ce impact a avut lockdonw-ul și există alți factori care au schimbat comportamentul consumatorilor?

La începutul anului 2020, am presupus că vor exista unele provocări în față, la fel ca multe companii. Nivelul de incertitudine din jurul pandemiei era un teritoriu neexplorat, dar a devenit rapid evident că cererea pentru produsele noastre este în creștere. Anul trecut a fost un an foarte reușit pentru segmentul nostru de business, cu atât de mulți consumatori care au adoptat sistemul de muncă „work from home” și să au investit în echipamente noi.

În ce măsură feedback-ul partenerilor OEM și ISV joacă un rol în dezvoltarea produselor AMD?

Colaborare cu partenerii noștri este esențială pentru tot ceea ce facem și lucrăm îndeaproape cu dezvoltatorii de jocuri și software pentru a ne asigura că titlurile lor sunt optimizate pentru a rula pe hardware-ul AMD. De exemplu, am sărbătorit recent cea de-a cincea aniversare a inițiativei noastre GPUOpen, care a început să furnizeze documentație pentru a permite dezvoltatorilor să exercite mai mult control asupra GPU-ului.

Cum s-au diferențiat provocările între piețe în 2020 și cât de dificil este să obții strategia potrivită pentru toate piețele în epoca COVID-19?

Un lucru care a devenit rapid evident în 2020 a fost că o singură strategie nu va funcționa în mod egal pe toate piețele. Vindem produse în peste cincizeci de țări, iar strategia de business diferă în funcție de regiuni, precum și între segmente.

În cel de-al doilea trimestru al anului 2020, am văzut o creștere masivă a cererii de produse de tehnologie premium în canalele e-tail. Cu toate acestea, în unele dintre piețele emergente cu platforme de vânzări online mai puțin stabilite, am văzut o încetinire inițială, care a fost urmată de o redresare pe măsură ce au dezvoltat noi platforme pentru a susține nivelul crescut al cererii.

Ce te-aa surprins cel mai mult sau a fost cel mai interesant lucru pe care l-ai învățat în ultimul an?

În primul rând, să ne așteptăm la neașteptat. Este minunat să ai un plan, iar AMD face o treabă fantastică la modelarea diferitelor scenarii. Am petrecut un timp considerabil asigurându-ne că suntem pregătiți și că ne putem adapta rapid la necunoscut, deoarece piețele se pot schimba atât de repede.

De ce ești cel mai mândru, din munca ta și a colegilor tăi din ultimele 6-12 luni?

Sunt atât de mândru de cât de bine s-a adaptat echipa la această nouă lume și a continuat să lucreze atât de mult pe tot parcursul pandemiei. A fi capabil să le gestionăm viața personală, viața profesională și toate schimbările prin care am trecut împreună, este cu adevărat impresionant. untem cu toții mândri de inițiativele în care a fost implicat AMD, cum ar fi fondul COVID HPC. Pe 15 aprilie 2020, AMD a anunțat fondul AMD COVID-19 HPC pentru a oferi instituțiilor de cercetare resursele de procesare pentru a accelera cercetarea medicală privind COVID-19 și alte boli.

La ce să se gândească oamenii când ne referim la AMD în perioada 2020-2021?

Pentru mine, faptul că cel mai bun procesor pentru gaming din lume este construit de AMD. Nimic nu bate performanța noastră care încă este la început de drum.

Etichete: , , ,