Apple lucrează la un sistem care să permită CarPlay să acceseze diferite funcții ale autovehiculului. Vezi cum ar putea funcționa

Scris de | 10 octombrie, 2021
Apple lucrează la un sistem care să permită CarPlay să acceseze diferite funcții ale autovehiculului. Vezi cum ar putea funcționa
foto via @ubergizmo.com

În acest moment, CarPlay-ul Apple se simte mai degrabă ca un sistem de infotainment glorificat. Face ceea ce fac majoritatea sistemelor de infotainment, cu avantajul că se poate conecta la un iPhone pentru a afișa mesaje, notificări și multe altele, dar, în esență, este totuși un fel de sistem de divertisment.

Cu toate acestea, un raport al Bloomberg a dezvăluit că Apple vrea să facă mult mai mult decât atât. Raportul susține că Apple intenționează să poată controla instrumentele și caracteristicile unei mașini, precum A/C, precum și să interacționeze cu sistemele de bord ale mașinii și cu grupurile de instrumente.

Se pare că Apple lucrează la un sistem care să permită CarPlay să acceseze funcții precum controlul climatizării din mașină, vitezometru, radio și chiar scaunele mașinii. Cu toate acestea, deoarece multe dintre aceste funcții sunt dezvoltate chiar de producătorii auto, Apple ar trebui să stabilească o cooperare cu producătorii auto.

Au existat zvonuri că Apple se pare că încearcă să-și construiască propria mașină, așa că acest sistem ar putea fi o alternativă pentru cei care nu ar dori o mașină Apple, dar doresc o integrare mai profundă a Apple în vehiculele lor. Acestea fiind spuse, raportul sugerează că acest proiect se află încă în stadiile incipiente ale dezvoltării, așa că ar putea trece ceva timp înainte să îl vedem.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Wants To Expand CarPlay To Be More Than Just An Infotainment System