ASUS a anunțat plăcile de bază din seria Z690, cu suport pentru procesoarele Intel de generație a 12-a

Scris de | 29 octombrie, 2021
ASUS a anunțat plăcile de bază din seria Z690, cu suport pentru procesoarele Intel de generație a 12-a

ASUS a anunțat disponibilitatea unui line-up de plăci de bază Z690, oferind suport pentru module de memorie DDR5 și sloturi PCIe5.0 atât pentru plăci video, cât și pentru stocare.

Linia de platforme ASUS Z690, care acoperă de la seria ROG Maximus până la plăcile de bază ROG Strix, TUF Gaming, ProArt și ASUS Prime este construită pentru a suporta noile procesoare Intel Core de generația a 12-a, care dispun de până la 16 nuclee și 24 de fire de execuție. 

Plăcile de bază ASUS Z690 sunt pregătite pentru a oferi performanțe bune pentru procesoarele Intel, cu sisteme de alimentare și răcire variate, plus facilitatea de overclocking pentru memorie ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP).

Având sloturi PCIe 5.0 M.2 integrate, NVME RAID, Thunderbolt 4, 10 Gb Ethernet și WiFi 6E pe anumite plăci de bază, jucătorii, streamerii și creatorii de conținut au parte de opțiuni pentru fiecare buget.

În timp ce memoria DDR5 este în mod normal limitată la un maxim de 1,1 volți, ASUS a dezvoltat pentru plăcile sale de bază Z690 o facilitate bazată pe circuite speciale și firmware care ocolește această restricție.

Utilizatorii pot fie să aplice modificări manuale, fie să activeze AEMP în BIOS pentru a debloca un spor de performanță. Pentru a face acest lucru posibil, ASUS a lucrat cu principalii producători DDR5 din întreaga lume, inclusiv Adata, Corsair, Crucial, Geil, G.SKILL, Kingston, Klevv și Teamgroup, pentru a asigura compatibilitate.

Fiecare placă de bază ASUS Z690 dispune, de asemenea, de suport integrat pentru Windows 11. Totodată, acestea prezintă orificii de montare compatibile cu sistemele de răcire pentru procesor, proiectate fie pentru socket-ul LGA 1200, fie pentru noul socket LGA 1700. 

Mai mult, cei care achiziționează o placă de bază Z690 ROG sau ProArt, pot beneficia de un abonament trial la suita Adobe Creative Cloud.

Pentru utilizatorii care preferă să personalizeze look-ul sistemului, ASUS oferă elemente vizuale noi, cum ar fi afișajul AniMe Matrix, care dispune de mini LED-uri RGB programabile, animații și vizualizări audio live, plus alte designuri.

Etichete: ,