Apple a decis să reducă producția de iPad

Scris de | 3 noiembrie, 2021
Apple a decis să reducă producția de iPad

Apple a devenit victima problemelor de aprovizionare, iar resursele și componentele sale vor fi alocate liniei de producție iPhone 13 pentru a se asigura că vânzările de telefoane vor rămâne la standardele stabilite.

Apple acordă astfel prioritate producției de iPhone 13 față de noile iPad-uri, chiar dacă cererea pentru cele din urmă a crescut pe fondul învățământului online din ultima perioadă. Nikkei Asia a citat o creștere de 6,7% la 53,2 milioane de dispozitive anul trecut, asigurând aproape o treime din piața totală a tabletelor din lume.

Cu toate acestea, Apple acordă prioritate producției de iPhone 13, deoarece așteptările sunt pentru o cerere mai puternică pe piețele occidentale, cum ar fi Europa și America. Seria iPhone 13 are un chipset comun cu iPad mini – A15 Bionic, precum și aceleași memorii RAM și de stocare.

Apple este conștient că acest lucru ar putea afecta veniturile iPad pentru trimestrul octombrie-decembrie, dar CFO-ul Luca Maestri a spus că acesta este singurul produs din portofoliu care înregistrează o scădere.

Analiştii nu sunt surprinşi de decizia Apple. Brady Wang, un analist tehnologic la Counterpoint Research a declarat pentru Nikkei Asia că „este firesc” ca gigantul din Cupertino să prioritizeze iPhone-ul. Apple vinde peste 200 de milioane de smartphone-uri pe an și iPhone este centrul ecosistemului Apple, precum și produsul emblematic al mărcii. De asemenea, compania este deja cu mult înaintea celorlalți concurenți din piața tabletelor, așa că își poate permite să ia o ușoară lovitură în cota sa de piață.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple sacrifices new iPads to boost iPhone 13 production