Chipset-ul realizat pe 3nm nu va ajunge pe iPhone 14

Scris de | 4 noiembrie, 2021
Chipset-ul realizat pe 3nm nu va ajunge pe iPhone 14

Datorită parteneriatului dintre Apple și TSMC, compania va scoate dispozitive cu chipset-uri construite pe un proces de 3nm. Pentru cei nefamiliarizați, acest proces mai mic înseamnă că mai mulți tranzistori pot fi montați într-un spațiu mai mic, ceea ce, la rândul său, oferă performanțe mai bune, mai multă eficiență energetică, în timp ce ocupă mai puțin spațiu.

Era de așteptat ca, în 2022, Apple să poată debuta chipset-uri de 3 nm pentru iPad-urile, iPhone-urile și Mac-urile sale, dar se pare că s-ar putea să nu mai fie cazul. Potrivit unui raport de la The Information, acest lucru se datorează faptului că TSMC s-a confruntat cu unele probleme de producție în încercarea de a trece la un proces de producție de 3 nm.

TSMC produce deja chipset-uri de 5 nm pentru Apple și s-a așteptat să treacă la 3nm, lucru care i-ar pune înaintea concurenței, dar se pare că întâmpină dificultăți în a face acest lucru. Se pare însă că nu va reuși să facă acest pas, iar asta înseamnă Apple ar putea ajunge să folosească același proces de fabricație pentru chipset-urile sale timp de trei ani consecutiv.

Etichete: , , , ,

Sursa: iPhone 14 Might Not End Up Using A 3nm Chipset