Fintech-ul german Vivid intră pe piața din România

Scris de | 17 noiembrie, 2021
Fintech-ul german Vivid intră pe piața din România

Platforma financiară Vivid anunță lansarea pe piața din România. Aceasta permite tuturor utilizatorilor să aibă acces la servicii financiare, fără taxe inutile. Creșterea gradului de conștientizare financiară pentru fiecare utilizator român reprezintă unul dintre obiectivele Vivid pe piața locală. România este cea de-a 7-a țară în care Vivid se dezvoltă internațional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Slovenia.

Vivid și-a lansat platforma financiară în Germania în 2020, oferind o soluție bazată pe o singură aplicație care urmărește să elimine granițele dintre economisire, cheltuieli și investiții.

Lansarea în România pune la dispoziția utilizatorilor funcția de investiții a Vivid, care include investiții fracționate fără comision în acțiuni americane și europene și investiții fracționate în metale prețioase precum aurul și argintul. Prin intermediul monedelor fracționare, Vivid oferă, de asemenea, investiții în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC. Vivid a lansat recent investițiile fractionare în SPAC, ca oportunitate nouă de investiții. SPAC reprezintă o companie creată de investitori cu scopul să strângă bani printr-o listare pe bursă pentru ca ulterior să cumpere o altă companie.

Vivid își propune să devină o platformă în care investitorii începători pot învăța despre piețele financiare și își pot crește economiile în siguranță. În cadrul rundei de finanțare Series B din aprilie 2021, pe care fondul de investiții Greenoaks a condus-o cu participarea investitorului Ribbit Capital, Vivid a atras o investiție totală de 60 de milioane de euro.

Investiții fracționate în metale prețioase și în companii din SUA și UE

Utilizatorii din România vor putea să investească prin intermediul aplicației Vivid în acțiuni și ETF-uri ale unor companii de renume la nivel internațional, precum Apple, Google și Amazon. Atât investitorii începători, cât și cei experimentați pot alege potențialele investiții în funcție de sector sau de temă – de exemplu, energia verde reprezintă în prezent una dintre principalele tendințe de investiții. Atunci când clienții Vivid investesc în acțiuni americane, moneda euro este convertită în dolari americani la un curs de schimb valutar în timp real, împreună cu o marjă fixă redusă de 0,5%.

Cu ajutorul aplicației de investiții în metale prețioase, clienții pot profita de creșterea potențială a prețurilor metalelor prețioase în loc să cumpere direct lingouri de metal fizic. Clienții Vivid au posibilitatea de a investi fracționat în aur și argint, de la doar 0,01 euro cu o marjă de profit de 0,5-1%.

Educație despre criptomonede, oferită în aplicație

Pe lângă oportunitățile de investiții în acțiuni și în metale prețioase fracționate, Vivid oferă oportunități de investiții în criptomonede prin intermediul monedei fracționate. Utilizatorii pot investi indirect de la doar 0,01 euro, iar pentru cei care nu sunt familiarizați cu criptomonedele, platforma oferă materiale educaționale gratuite.

Pentru lansare, noul serviciu va oferi oportunități de investiții în cincizeci de criptomonede în această etapă, inclusiv Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Algorand, BAT, Cardano, Chainlink, EOS, Litecoin și NEM, printre multe altele. Investițiile în criptomonede sunt disponibile pentru toți clienții Vivid și vor fi extinse în continuare în perioada următoare.

Etichete: , , , ,