iPhone-ul cu un modem 5G proprietar al Apple ar putea fi lansat în 2023

Scris de | 22 noiembrie, 2021
iPhone-ul cu un modem 5G proprietar al Apple ar putea fi lansat în 2023

Nu este un secret pentru nimeni că Apple vrea să-și creeze propriile modemuri pentru smartphone-urile sale. Compania a achiziționat divizia de modem a Intel cu ceva timp în urmă, dar, așa cum era de așteptat, va dura ceva timp până va obține ce vrea. Asta înseamnă că, în acest moment, Apple încă folosește tehnologia Qualcomm pentru iPhone-urile sale.

Cu toate acestea, este de așteptat ca situația să se schimbe în 2023. În timpul zilei investitorilor Qualcomm, CFO-ul Qualcomm, Akash Palkhiwala, le-a spus investitorilor că se așteaptă să furnizeze doar 20% din comenzile de modem 5G ale Apple în 2023. Un raport ulterior de la DigiTimes a dezvăluit, de asemenea, că 2022 va fi anul în care Qualcomm va furniza Apple toate modemurile pentru iPhone.

Asta înseamnă că, în 2023, restul de 80% din nevoile Apple pentru modemuri de iPhone vor fi furnizate de altcineva, mulți speculând că acest rol i-ar putea reveni chiar companiei din Cupertino. Nu există atât de multe companii care produc modemuri 5G, așa că, dacă Apple nu a apelat la alte companii precum MediaTek, există șanse mari ca 2023 să fie anul în care Apple își va lansa propriile modemuri 5G făcând încă un pas către realizarea 100% in-house a smartphone-urilor sale.

Etichete: , , ,

Sursa: iPhone With Apple’s Own 5G Modem Could Arrive in 2023