INTERVIU Tim Shepherd, Senior Director, Applications and Product Marketing, Bullitt Group: „România este o piață importantă pentru noi și suntem încântați să ne creștem prezența aici”

INTERVIU Tim Shepherd, Senior Director, Applications and Product Marketing, Bullitt Group: „România este o piață importantă pentru noi și suntem încântați să ne creștem prezența aici”

Scris de | 3 decembrie, 2021

Atunci când vrem să ne cumpărăm un smartphone nou de obicei ne gândim automat la un oarece model de iPhone, Smasung, Xiaomi, Huawei, Oppo etc. Însă nu ne ducem cu gândul atât de des spre un telefon rugged, chiar dacă acest segment există și este bine reprezentat de modele ultra rezistente care sunt destinate folosirii în medii mai puțin propice pentru device-uri electronice.

Un astfel de producător care se remarcă aproape exclusiv prin producția de telefoane rezistente, rugged așa cum sunt ele cunoscute în general, este Cat Phones. Telefoanele producătorului variază în game și prețuri, existând aici mai multe modele din care poți alege, pentru toate buzunarele și gusturile.

Am stat de vorbă cu Tim Shepherd, Senior Director, Applications and Product Marketing, Bullitt Group, despre ce mai e nou pe piața telefoanelor rugged, despre cele mai noi insight-uri de pe acest segment dar și despre planurile de viitor ale producătorului în România.

connect: Cât de atractiv este segmentul de telefoane rugged pentru utilizatorii din România?

Tim Shepherd: Smartphone-urile mainstream se strică prea ușor și atât de mulți oameni au experimentat acest lucru. Chiar dacă mulți dintre ei cumpără huse pentru telefoanele lor în încercarea de a le proteja, totuși mai mult de una din trei persoane spune că și-a deteriorat telefonul în ultimii trei ani la un nivel care a necesitat fie reparații, fie înlocuire. În orice caz, rezolvarea este costisitoare și orice timp pierdut fără un telefon complet funcțional poate fi extrem de perturbator și incomod.

Mulți oameni suportă acest lucru. Dar pentru cei care lucrează într-un mediu în aer liber sau industrial, fapt care poate fi ostil pentru telefoane, sau care se bucură în mod regulat de activități recreative în aer liber, probabilitatea crescută ca telefonul lor să fie deteriorat din cauza lovirilor, căderilor, și scufundărilor accidentale în apă este un risc pe care mulți l-ar evita. Alegerea unui dispozitiv rugged, conceput pentru a supraviețui unui tratament dur în medii dificile, le poate permite să facă exact acest lucru.

Acest lucru este la fel de adevărat în România ca și pe orice altă piață. O mulțime de români și-ar dori sau ar avea nevoie de un design mai rezistent de telefon mobil. Mulți ar vrea să nu fie nevoiți să-și trateze telefoanele cu atât de multă grijă sau să-și facă griji cu privire la costul reparației telefonului lor.

connect: Care sunt principalele caracteristici care îl interesează pe un utilizator care își dorește un telefon rugged?

Tim Shepherd: Interesul principal pentru un telefon rugged, pentru majoritatea utilizatorilor, este reprezentat de specificațiile de duritate ale produsului: cât de rezistent este acesta? Telefoanele Cat, inclusiv Cat S42 H+, Cat S52 și Cat S62 Pro, sunt toate supuse unor teste extrem de riguroase și oferă specificații de vârf de piață, pe această categorie. Ele sunt testate în mod repetat prin aruncări de la 1,8 metri direct pe suprafețe de oțel, inclusiv căzături multiple pe fiecare parte și colț al dispozitivului. Toate modelele sunt complet rezistente la praf și murdărie și pot fi complet scufundate în apă, atingând atât standardele de protecție IP68, cât și IP69.

connect: Sunt telefoanele Cat lider pe piața de telefoane rugged din România/Europa?

Tim Shepherd: Cat Phones este liderul pe segmentul de telefoane robuste din Europa și România. Smartphone-urile noastre au cel mai înalt standard de rezistență și suntem lideri pe piață în ceea ce privește designul robust, ingineria și inovația.

Samsung este prezentă și pe segmentul rugged cu produsele sale Xcover. Ele sunt dispozitive de încredere, dar nu sunt concepute pentru a fi la fel de rezistente precum telefoanele Cat.

Desigur, sunt disponibile și alternative mai ieftine de la brand-uri mai mici, dar produsele lor sunt de o calitate mai scăzută a build-ului, folosesc componente de calitate mai slabă și nu ajung la nivelul de rezistență oferit de telefoanele Cat. De asemenea, oferă mai puțin suport post-vânzare și o asistență limitată pentru produs, dacă este cazul de așa ceva.

connect: Cum profitați la maximum de vânzările de telefoane robuste: există vânzări mai mari către companii (B2B) sau direct către consumatori (B2C)?

Tim Shepherd: Cheia este flexibilitatea, deoarece clienții noștri sunt atât companii, cât și persoane fizice. Vindem clientului individual care are nevoie de un telefon robust pentru munca sau activitatea de agrement. De asemenea, vindem în volume mai mari companiilor care doresc să implementeze o flotă de câteva sute sau câteva mii de dispozitive pentru forța de muncă.

connect: Care este cel mai bine vândut telefon Cat?

Tim Shepherd: În prezent, Cat S42 H+ nostru este foarte bine primit pe piață. Este un dispozitiv cu adevărat rezistent, cu o baterie mare, care vine la un preț bun. Dar este și primul smartphone complet antibacterian din lume.

Fiecare suprafață exterioară a telefonului are un aditiv pe bază de ioni de argint amestecat în materialul din care este fabricat, care previne răspândirea microbilor potențial dăunători, distrugându-i și reducând bacteriile cu până la 80% în 15 minute și peste 99,9% în 24 de ore. Combinat cu faptul că telefonul poate fi spălat și igienizat cu apă și săpun, sau chiar cu produse de curățare pe bază de alcool sau înălbitor, S42H+ nu este doar rezistent, ci stabilește un nou standard în designul igienic al smartphone-ului.

connect: Mulți utilizatori de telefoane robuste își doresc un echilibru între viața profesională și viața personală pe dispozitivul lor, un telefon care poate gestiona ambele părți ale monedei la fel de bine. Cât de dificil este să dezvolți un dispozitiv care să atingă acest echilibru?

Tim Shepherd: Aceasta este o adevărată provocare și foarte puține produse reușesc acest lucru pe deplin. Și, desigur, nu toți oamenii sunt la fel. Sincer, un telefon robust nu este pentru toată lumea. Dacă telefonul tău stă pe birou la serviciu și nu ești foarte activ acasă, un telefon rugged probabil că nu este pentru tine.

Dar, dacă lucrezi afară sau într-un mediu în care telefonul tău are mai multe șanse să fie scăpat, lovit sau stropit, sau poate dacă participi la o mulțime de activități în aer liber în afara serviciului, atunci o parte importantă a vieții tale înseamnă că ai nevoie de un telefon pe care te poți baza, care este construit pentru a fi rezistent și pentru a supraviețui, și un telefon Cat oferă exact asta.

connect: Care este procesul de asigurare a rezistenței și durabilității unui telefon Cat?

Dezvoltăm și construim telefoanele noastre diferit față de producătorii mainstream de smartphone-uri. Produsele Cat sunt proiectate și proiectate de la început, având în vedere un grad mai ridicat de robustețe și duritate. Luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că componentele nu se mișcă atunci când telefonul este scăpat.

În plus, luăm în considerare cele mai bune moduri de a ține apa, praful și murdăria la distanță, pe toată durata de viață a telefonului. Și facem teste extinse, inclusiv pe cele de cădere pe fiecare parte a telefonului, astfel încât să știm cum să-l protejăm cel mai bine prin design, pentru a supraviețui acestora. Este un proces lung și riguros, iar echipa Cat Phones are peste un deceniu de experiență în construirea de produse robuste de top.

Tim Shepherd: Care sunt planurile de viitor ale Cat Mobile pe piața din Romania? Am putea vedea telefoane CAT pe rafturile mai multor operatori de telefonie?

România este o piață importantă pentru noi și suntem încântați să ne creștem prezența aici. Planurile noastre pentru anul viitor, atât în țară, cât și pe piețele cheie europene, sunt să ne concentrăm pe consolidarea poziției noastre și pe creșterea cotei de piață. Telefoanele Cat sunt deja disponibile astăzi la Orange în anumite orașe și magazine, și urmează multe altele, așa că urmăriți în continuare acest subiect.

connect: Ce fel de meserii și industrii folosesc adesea telefoane rugged?

Tim Shepherd: Lucrătorii din multe sectoare folosesc telefoanele Cat. Acestea includ: construcții, inginerie, electricieni, instalatori etc. – utilități, transport de marfă și logistică, intervenții în situații de urgență, securitate, agricultură și silvicultură, producție, reparații de vehicule și managementul instalațiilor. Dar nu există o listă exhaustivă a industriilor sau a anumitor locuri de muncă pentru care un telefon robust este cel potrivit.

Produsele noastre pot fi folosite și apreciate de oricine are nevoie de un telefon mai rezistent, fie pentru că lucrează în aer liber, fie că se deplasează de la un spațiu de construcție la altul sau dacă se află adesea în medii în care telefoanele obișnuite se deteriorează ușor. Pentru alții, programul de lucru aglomerat și agitat se traduce prin nevoia unui telefon pe care să se poată baza și despre care nu trebuie să-și facă griji că se va sparge.

Etichete: , , ,