INTERVIU Irina Simion aka Reddysh: „Sunt dedicată 100% pasiunii mele pentru gaming, care a devenit și carieră full-time între timp”

INTERVIU Irina Simion aka Reddysh: „Sunt dedicată 100% pasiunii mele pentru gaming, care a devenit și carieră full-time între timp”

Scris de | 10 decembrie, 2021

Irina Simion este una dintre cele mai populare gamerițe din România, și și-a construit o bază fidelă de fani pe mai multe platforme de streaming, în special Twitch și YouTube. Pasiunea ei pentru Fortnite i-a permis să devină streamer cu normă întreagă și acum trăiește experiența unei cariere full-time în gaming.

Am stat de vorbă cu Reddysh, așa cum este ea cunoscută în online-ul românesc, despre pasiunea pentru jocuri, care poate fi transformată într-o slujbă cu normă întreagă, despre originile pasiunii ei pentru Fortnite, dar și despre rețeta succesului pe YouTube și Twitch la noi în țară.

connect: Să începem cu începutul. Cum a pornit această pasiune a ta pentru gaming? Te joci de multă vreme?

Reddysh: Jocurile copilăriei au fost Tarzan, Hercule, Asterix & Obelix, cântatul la „pian” cu tastatura pe site-ul Barbie și multe, muuulte altele, dar pe la 7 ani am trecut de la jocurile astea simpatice, de copii, la Counter-Strike Source. CS am jucat cel mai mult, alături de familia mea, de la tată, frate, până la verișori și unchi. Îmi amintesc și acum că ne auzeam mereu pe Skype pe vremea aia. În liceu nu prea mă mai jucăm pe PC, mai mult pe telefon… 2048, Fruit Ninja, Doodle Jump, Sudoku, etc. Dar apoi a apărut Fortnite și m-a prins foarte, foarte tare.

connect: Care este jocul tău preferat în prezent? Nu neapărat pentru streaming, ci mai degrabă din punct de vedere personal.

Reddysh: Fortnite, 100%. Eu nu joc Fortnite pe stream „pentru că trebuie” sau „pentru că prinde”. Eu chiar sunt foarte pasionată de joc. Mă joc între 4-6 ore pe zi și vreau să devin din ce în ce mai bună. Este un joc greu, dar foarte fun. Cu toate acestea, trebuie să menționez că mă joc atât de multe ore pentru că este, practic, jobul meu. Nu le recomand copiilor să stea așa de mult în fața monitoarelor.

connect: Cum poate fi dezvoltat mai mult conceptul de „girls in gaming” în acest moment și cât de mult mai durează, în opinia ta, până ce va deveni mainstream?

Reddysh: Sincer, în ultimul an, datorită tuturor proiectelor, inițiativelor și a promovării streamerițelor, am văzut din ce în ce mai multe fete în scena de gaming, dar și în cea a streamingului. Nu cred că va mai dura mult, pentru că apar modele care să le inspire pe tinerele fete și care să le arate că poți să devii bună la joc dacă ești pasionată. Chiar și statisticile ne arată că numărul de fete care se joacă jocuri video este în creștere, ceea ce mă bucură foarte mult.

connect: Comunitatea de gameri te stie drept Reddysh. Cine este Irina Simion si cum este ea în spatele camerelor?

Reddysh: Sunt o persoană optimistă, curioasă și muncitoare. Mereu mi-a plăcut să am un program încărcat. Când eram mică am trecut prin 10 ani de balet. În fiecare zi aproape mergeam la cursuri, spectacole, deplasări, dar tot am reușit să primesc distincția de șefă de promoție la final de a 8-a.

Irina din liceu la fel, se implica foarte mult în proiecte extrașcolare, iar în clasa a 12-a, deși avea bacul de dat, pe care l-a luat cu o notă frumoasă, s-a apucat de dans din nou. Prin facultate a și obținut un rol într-o reclamă internațională la PS4 datorită pasiunii pentru dans. Iar Irina din facultate a obținut un internship la Google, după o vară petrecută cu Work & Travel în America și câțiva ani frumoși de activitate într-un ONG studențesc, iar apoi a îmbinat timp de 2 ani și jumătate un job full-time în echipa de marketing Google RO cu streaming, în fiecare seară.

Acum eu, Irina din prezent… sunt dedicată 100% pasiunii mele pentru gaming, care a devenit și carieră full-time între timp. Sunt o persoană pozitivă, îmi place să cunosc oameni pasionați și vreau să inspir cât mai multă lume din jur să-și urmeze visurile. A, și… iubesc mult și știu că sunt iubită, ceea ce mă motivează foarte mult.

connect: Cât de complicat este să crești pe platformele de streaming din Romania și care este rețeta succesului?

Reddysh: Rețeta succesului o pot spune în două cuvinte: multă muncă. Pentru cei care vor să se apuce de streaming, există cam 4 opțiuni de platforme. Cele mai mari în momentul de față sunt Twitch și YouTube. Consider că în România nu este chiar atât de greu, deoarece competiția nu este mare, în comparație cu alte țări, și ai nevoie doar de creativitate, consistență și puțin research la început, că să te prinzi cum stă treaba cu programele de streaming, precum OBS. Acum depinde si de cum defineste fiecare persoana succesul. Pentru mine succesul in streaming inseamna sa ai o comunitate frumoasa care te sustine la orice pas. Apoi vin si numerele si toate cele.

Eu, în schimb, de 3 ani de când am început, fac conținut în limba engleză, pe Twitch, deci competiția este mult mai mare. Chiar ieri am aflat că am intrat în top 100 de streameri de Fortnite din lume, pentru luna Octombrie, și sunt foarte mândră de creșterea pe care am avut-o până acum. Nu este ușor să crești, dar nu este imposibil dacă ești muncitor și pasionat. Pe mulți streameri din România îi șochează faptul că eu fac, în medie, 6 ore de stream pe zi. Dar consistența m-a adus aici.

connect: Care sunt hobby-urile și pasiunile tale, pe lângă gaming?

Reddysh: Mă fascinează lumea gamingului, pentru că este foarte complexă. Ai, pe de o parte, partea de content, care înseamnă streaming, clipuri & videos, dar pe de altă parte ai e-sports, zona competitivă, în care încep și eu încet-încet să intru. Sunt multe lucruri de învățat și nu prea am timp de alte pasiuni momentan. Dar trebuie să recunosc că îmi place să petrec timp cu oamenii dragi.

connect: De ce streamingul de Fortnite și nu de alte jocuri? Urmează să vedem și alt tip de conținut?

Reddysh: M-a prins tare, tare de tot jocul. Am început acum 3 ani, deoarece când a apărut, conceptul de construit într-un joc cu împușcături era unic… încă este. Am început să mă joc în mai 2018, cu prietenul meu și frații lui și până și în ziua de azi cu toții încă ne jucam, pentru că este cel mai fun și challenge-ing joc pe care l-am jucat vreodată.

În viitor mi-ar plăcea mult să duc conținutul și în zona de IRL, adică să împărtășesc comunității și momente din viața reală, interviuri cu oameni și așa mai departe.

connect: Ce cariera vrei sa urmezi pe viitor? Crezi ca streamingul de jocuri poate deveni pentru tine (sau poate e deja) un job full-time?

Reddysh: Este deja un job full-time pentru mine și mă văd făcând stream foarte mulți ani de acum încolo.

connect: Ai un mesaj pentru fetele care vor să se apuce de streaming sau de e-sports? Ce sfaturi le-ai da?

Reddysh: GO FOR IT! Cam atât. Până nu încerci… nu știi dacă este pentru tine. Și cu mare drag le pot da sfaturi individuale dacă vor să mă contacteze pe IG și au întrebări specifice.

Etichete: , ,