Toyota vrea să te facă să plătești o taxă lunară pentru a-ți porni mașina de la distanță

Scris de | 13 decembrie, 2021
Toyota vrea să te facă să plătești o taxă lunară pentru a-ți porni mașina de la distanță
Foto: Toyota Europe

Toyota va începe să le ceară șoferilor o taxă lunară pentru posibilitatea de a-și porni automobilul de la distanță prin sistemul de închidere centralizată. Conform celor de la The Drive, toate modelele de Toyota produse în 2018 sau mai recent vor necesita un abonament din partea proprietarului pentru telecomanda autoturismului să poată permite și pornirea sa de la distanță.

Cumpărătorii primesc acum mai multe opțiuni din ceea ce se numesc „Connected Services” atunci când aleg un nou automobil Toyota, iar unul dintre aceste servicii se numește Remote Connect și include posibilitatea de a porni mașina de la distanță cu telecomanda. Aceasta este oferită gratuit, sub forma unui free trial, însă durata acestei „perioade de încercare” depinde de pachetul audio pe care proprietarul mașinii îl alege. Iar pentru a face situația și mai confuză, doar unele modele de Toyota au suport pentru pachetele Audio Plus și Premium Audio, în care perioada de încercare este inclusă.

Astfel, o Toyota care vine cu pachetul Audio Plus le oferă șoferilor posibilitatea de a folosi pornirea de la distanță pentru o durată de trei ani, iar mașinile care vin cu pachetul Premium Audio permit utilizarea funcției pentru 10 ani. La sfârșitul perioadei, șoferii vor fi nevoiți să plătească un preț de 8 dolari pe lună, sau 80 de dolari pe an pentru utilizarea serviciului complet Remote Connect.

În mod normal, astfel de funcții blocate în spatele unei taxe sunt limitate la producătorii de mașiniu de lux. Spre exemplu, în 2018 BMW le-a cerut șoferilor să plătească un abonament anual la Apple Car Play – pe lângă cei 300 de dolari pe care îi cerea pentru instalarea funcției. La doi ani după acest moment însă, producătorul german a renunțat la această taxă.

Etichete: , , ,

Sursa: Toyota Made Its Key Fob Remote Start Into a Subscription Service