OPPO a lansat Air Glass, ochelari inteligenți cu realitate asistată

Scris de | 14 decembrie, 2021
OPPO a lansat Air Glass, ochelari inteligenți cu realitate asistată

În cadrul evenimentului anual OPPO InnoDay, OPPO a lansat astăzi ochelarii cu realitatea asistată OPPO Air Glass. Ochelarii inteligenți afișează conținut de pe telefon și permit interacțiunea prin atingere, voce, mișcare a capului sau mișcarea mâinii. Noi am avut ocazia să asistăm la evenimentul OPPO CEE MEdia Summit 2021, desfășurat săptămâna trecuta în Instambul ca o avanpremieră în Europa a evenimentului INNODAY, și am vîzut mai multe mai multe detalii despre ochelarii OPPO Air Glass. 

Vorbim despre un produs similar Google Glass, produs retras din piață de companie după câteva iterații. OPPO Air Glass folosește un proiector pentru a afișa conținut, dar față de ochelarii inteligenți ai celor de la Google nu dispune de o cameră care să filmeze mediul înconjurător, ceea ce nu îi face la fel de intruzivi. Sunt un obiect personal, pe care sunt afișate informații personale precum notificările venite pe telefon dinspre aplicații sau alte detalii despre vreme, calendar, sănătate sau navigație.

Așa cum se poate vedea și din fotografia de mai sus, cadrul care înglobează elementele hardware are o formă de pană, elegantă și futuristă. Au o greutate de aproximativ 30 de grame, iar dispozitivul se fixează pe o ramă subțire. Vor fi disponibili în două tipuri diferite de rame, argintie sau neagră, ambele culori fiind disponibile în două mărimi prestabilite.  Ochelarii OPPO au fost realizați pentru a fi utilizați de cât mai multe persoane, inclusiv pentru utilizatorii cu eorri de refracție, cum ar fi miopia și hipermetropia.

Oppo a explorat posibilitățile Extended Reality (XR) de multă vreme, iar cu Air Glass am creat în sfârșit un produs inteligent din sticlă care este cu adevărat la îndemână utilizatorilor”, a declarant Levin Liu, Vice President and Head al OPPO Research Institute. “Așa cum sugerează designul său futurist, Oppo Air Glass este setat să revoluționeze modul în care vedem și consumăm informații. Afișajul este ușor de utilizat și poate arăta informațiile esențiale de care avem nevoie chiar în fața ochilor noștri. Cu OPPO Air Glass, lumea nu va mai arăta niciodată la fel.

La interior, OPPO Air Glass are un processor Snapdragon Wear 4100, un modul destinat produsele de tip wearable și care echipează unele dintre cele mai puternice ceasuri inteligente din ultima vreme. Nu avem informații detaliate despre specificațiile tehnice, dar este de așteptat ca ochelarii să aibă 1 GB de memorie RAM, 8 GB de stocare și evident conectivitate prin Bluetooth 5, GPS, NFC și WiFi.

În centrul sistemului de afișare se găsește microproiectorul Spark proeictat de OPPO, unul dintre cele mai compacte sisteme de proiecție, de dimensiunea aproximativă a unei boabe de cafea. Proiectorul are o carcasă metalică cu un modul de lentilă format din 5 straturi de sticlă. La nivel de luminozitate, proiectorul asigură până la 3 milioane de niți.

Operarea se face cu ajutorul aplicației Smart Glass pe OPPO Watch 2 sau orice smartphone OPPO cu ColoOS 11 sau versiuni superioare. Sunt disponibile patru metode de interacțiune, atingere, voce, mișcări ale mâinii sau ale capului. Dacă folosești un ceas OPPO Watch 2, atunci vei putea folosi mișcarea mâinii pentru a răspunde la comenzi.

OPPO va deschide SDK-ul pentru a putea fi utilizat de către dezvoltatori, iar dezvoltarea diverselor aplicații împreună cu partenerii este un obiectiv pe care producătorul îl are pentru acest tip de produs. Printre aplicațiile care pot fi folosite momentan se numără aplicația de vreme, calendarul, Health, Teleprompter, Translator și Navigation.

OPPO Air Glass vor fi disponibili începând cu Q1 pentru piața din China.

Etichete: , , ,