Cercetătorii dezvoltă un clips purtabil, care poate detecta expunerea la COVID-19

Scris de | 24 ianuarie, 2022
Cercetătorii dezvoltă un clips purtabil, care poate detecta expunerea la COVID-19

În ultimii doi ani, din păcate, nu a existat o modalitate verificabilă de a ști dacă ați fost expus la COVID-19 până când nu luați efectiv virusul.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Yale au venit cu un dispozitiv cu clips, care te-ar putea avertiza cu privire la o posibilă expunere în aerul din jurul tău, chiar dacă este la niveluri scăzute.

Noul studiu, care a fost publicat în Environmental Science and Technology Letters, folosește o mică probă de aer imprimată 3D pentru a colecta mostre din aerul înconjurător pe o peliculă, care apoi determină dacă virusul este prezent.

În special, dispozitivul cu lățime de 1 inci – 2,54 cm – nu necesită o sursă de alimentare, permițându-i să fie folosit de oricine în mișcare.

„Fresh Air Clip este un dispozitiv purtabil, care poate fi folosit pentru a evalua expunerea la SARS-CoV-2 în aer. Cu această agrafă putem detecta niveluri scăzute de copii ale virusului, care sunt cu mult sub doza infecțioasă estimată cu ”, a explicat autorul studiului, Krystal Godri Pollitt.

Este „ușor de utilizat, non-invaziv și cu costuri reduse”, sună descrierea pe site-ul Yale.

Ea crede că clipsul ar putea fi folosit pentru a identifica evenimentele de expunere din timp, astfel încât persoanele afectate să poată fi testate și puse în carantină înainte de a răspândi virusul la și mai multe persoane.

Studiul a văzut că 62 de subiecți testați au purtat dispozitivul timp de cinci zile consecutive între ianuarie și mai 2021, înainte ca filmul să fie verificat pentru expunerea la virus.

Oamenii de știință au descoperit că cinci dintre subiecți au fost expuși la COVID-19, deși nivelurile detectate au fost sub cantitatea necesară pentru a infecta o persoană.

„Clipsul este destinat să ajute la prevenirea răspândirii virale și să ofere îndrumări cu privire la locurile în care sunt necesare măsuri suplimentare de control al bolilor infecțioase”, a declarat Pollitt pentru USA Today.

Potrivit iNews, în viitor, cercetătorii speră că pot dezvolta în continuare dispozitivul pentru a alerta utilizatorii în timp real, în loc să fie testat într-un laborator la o dată ulterioară.

Echipa speră că utilizarea clipului poate fi extinsă pentru a fi utilizată în locurile în care mulți oameni se adună, cum ar fi birouri, școli și zone comunitare, unde lecturile în timp real vor fi cruciale pentru oprirea unui eveniment cu potențial super-împrăștiere. Așteptăm deci varianta cu alertă în timp real!

Etichete: , ,