Sony Xperia 1 IV va sosi în luna mai şi îşi dezvăluie din dotări

Scris de | 1 februarie, 2022
Sony Xperia 1 IV va sosi în luna mai şi îşi dezvăluie din dotări

Sony e gata să ne ofere un nou telefon flagship Xperia în acest an, iar el va păstra tiparul de numire al predecesorilor. E vorba despre Sony Xperia 1 IV (aka Xperia 1 Mark 4), ale cărui prime detalii au apărut pe 31 ianuarie 2022. Când va sosi şi ce dotări are aflaţi mai jos.

O sursă de pe reţeaua de socializare chineză Weibo a dezvăluit că Xperia 1 IV va sosi în luna mai a acestui an. Fanii Sony nu ar trebui să se entuziasmeze prea tare, deoarece noile terminale Xperia tind să ajungă cu întârziere de câteva luni în Europa. Noul flagship ar urma să vină cu un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, cu 12 sau 16 GB RAM şi cu 256 sau 512 GB stocare.

Sursa îl numeşte pe Xperia PRO-I lansat pe final de an 2021 un „facelift de Xperia 1 III”, deci nu un flagship secundar al anului trecut. Revenind la Xperia 1 IV, ar trebui să aibă o baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă la 45W şi încărcare wireless. Predecesorul se încarcă la doar 30W. Alte zvonuri afirmă că smartphone-ul va integra camera selfie sub ecran, o abordare văzută pe telefoane ca Galaxy Z Fold 3, Xiaomi Mix 4 sau ZTE Axon 20.

Cât despre camerele din spate, Xperia 1 IV păstrează acelaşi senzor ultrawide de pe Xperia 1 III, unul de 12 MP Exmor RS IMX363. Camera principală şi cea telephoto primesc upgrade-uri, poate chiar la senzori de 48 sau 50 MP în loc de 12 MP. Sunt şanse să vedem şi zoom optic 5X, în loc de 4.4X.

Etichete: , , ,

Sursa: Notebookcheck