Intel Arc Alchemist ar putea fi o placă grafică pe măsura lui RTX 3070 Ti

Scris de | 2 februarie, 2022
Intel Arc Alchemist ar putea fi o placă grafică pe măsura lui RTX 3070 Ti

Intel are planuri mari pentru următorul deceniu şi doreşte să se bată din nou cu granzii segmentului chipseturilor. Face asta atacând fix un segment în care nu prea a activat: cel al plăcilor grafice şi GPU-urilor. Proiectul Intel Arc ar urma să producă o placă grafică numită Alchemist, care conform zvonurilor este la fel de puternică precum un RTX 3070 Ti.

Informaţia vine de la zvonacul de pe Twitter @TUM_APISAK, care a pus cumva mâna pe benchmark-uri. Noul GPU Intel a fost testat folosind SiSoftware şi rezultatele arată promiţător. Nu există totuşi vreo confirmare cu privire la veridicitatea acestor teste şi identitatea GPU-ului. Intel Arc Alchemist e totuşi aproape de rezultatele unui RTX 3070 Ti când este testat cu benchmark-ul SiSoftware. Obţine 9,017.52 Mpix/s faţă de RTX 3070 Ti, care are 8,369.51 Mpix/s.

Conform scăpărilor de specificaţii, placa grafică pentru desktop Intel Arc Alchemist are dotările necesare pentru a susţine aşa o performanţă. E vorba despre 4096 de nuclee GPU, 16 GB memorie GDDR6 256 bit şi viteza de boost între 2.2 şi 2.5 GHz. De văzut dacă şi această placă va fi la fel de greu de găsit şi la fel de scumpă ca un RTX 3070, între mineritul de criptomonede şi criza de componente. Ce e drept frenezia mineritului a mai scăzut la început de an 2022.

Intel îşi va prezenta placă grafică în trimestrul 1 din 2022 şi acest Arc este construit pe baza arhitecturii Xe-HPG. Include X Super Sampling, o tehnologie de upscaling similară cu NVIDIA DLSS şi AMD Radeon FidelityFX Super Resolution. Peste 50 de terminale ar fi fost deja pregătite cu noul GPU.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gamesradar