Xiaomi 12 Mini se anunţă un rival pentru iPhone 13 Mini, apare în primele imagini

Scris de | 4 februarie, 2022
Xiaomi 12 Mini se anunţă un rival pentru iPhone 13 Mini, apare în primele imagini

Xiaomi e gata să extindă seria Xiaomi 12 şi în zona terminalelor compacte, mignone. Compania a lansat Xiaomi 12, Xiaomi 12X şi Xiaomi 12 Pro în decembrie, iar zvonurile afirmă că ne pregăteşte şi un flagship Xiaomi 12 Ultra. Ei bine acum apare în peisaj un telefon compact cunoscut drept Xiaomi 12 Mini.

Terminalul este o raritate în ziua de azi şi anume un smartphone cu ecran cu diagonală mai mică de 6 inchi. În acest moment din ultimul an doar iPhone 13 Mini şi ASUS ZenFone 8 se potrivesc în această categorie, cel puţin în zona high end. Xiaomi 12 Mini nu seamănă cu Xiaomi 12, 12X sau 12 Pro la design şi urmează să vină cu un display AMOLED de mai puţin de 6 inch. Probabil va avea 5.8 sau 5.9 inchi.

Procesorul său este un Qualcomm Snapdragon 870, acelaşi chipset de pe Xiaomi 12X, Moto G100, Vivo X60 Pro. Surprinde la fotografiile scăpate online faptul că modulul camerei foto de pe telefon e destul de lat, faţă de aşteptările pentru un „Mini”. Asta cel puţin în versiunea 2 de randare, deoarece prima prezintă o cameră cu 3 senzori dispuşi vertical, alături de un bliţ triplu LED.

Trebuie spus şi că această piaţă a telefoanelor compacte se tot micşorează. Apple nu va mai produce mini-uri, Pixel A-urile nu vor mai fi atât de mici, iar Sony Xperia Compact e un concept de mult apus. Există totuşi public pentru telefoane mici în 2022?

Etichete: , ,

Sursa: gadgets.ndtv.com