Următoarea cască VR de la Sony îți va urmări privirea pentru a optimiza obiectele pe care le vezi

Scris de | 9 februarie, 2022
Următoarea cască VR de la Sony îți va urmări privirea pentru a optimiza obiectele pe care le vezi

Tobii, o firmă suedeză specializată în tehnologia de urmărire a ochilor, a făcut luni un scurt anunț că se află în prezent „în negocieri” cu Sony Interactive Entertainment.

Acest lucru ar putea duce la Tobii să fie furnizorul de tehnologie de urmărire a ochilor în următoarea generație de căști VR pe care Sony îl dezvoltă, PlayStation VR2 (PS VR2).

Nu se știu încă multe despre setul cu cască, deși Sony a dezvăluit anterior imagini ale controlerelor, formate inovator, pentru a înconjura mâinile jucătorului. Predecesorul VR2, PS VR, a fost lansat în octombrie 2016, chiar înainte ca faimosul PlayStation 5 să fie lansat.

SlashGear notează că Sony a detaliat utilizarea urmăririi privirii în VR2, alături de alte caracteristici precum feedback-ul senzorial și audio 3D. Căștile, folosind camere care urmăresc linia vizuală a utilizatorului, vor putea detecta „mișcarea ochilor tăi”.

Redarea digitală a imaginii este încorporată pentru a se asigura că zonele unei imagini în vederea directă a utilizatorului sunt redate la calitate deplină, în timp ce zonele înconjurătoare sunt afișate la o rezoluție mai mică pentru a reprezenta vederea periferică. Viitorul arată bine.

Etichete: , ,