Intel începe să producă cipuri speciale pentru Blockchain

Scris de | 12 februarie, 2022
Intel începe să producă cipuri speciale pentru Blockchain

Intel se alătură numelor mari din tech care intră pe piaţa de Blockchain. Compania va lansa un cip special pentru o astfel de sarcină, permiţând şi minarea de criptomonede într-un mod cât mai eficient posibil. Intel a postat şi o declaraţie pe site-ul său oficial, prin care arată că doreşte să facă parte din revoluţia Blockchain în moduri cât mai eficiente energetic.

Intel a creat şi o nouă ramură, filială, segment, Custom Compute Group, în cadrul unităţii Accelerated Computing Systems and Graphics. Informaţiile vin de la Raja M. Koduri, general managerul acestui segment. Dorinţa Intel este de a crea un cip capabil de task-uri legate de Blockchain. Cunoscut drept „Bonanza Mine: Ultra Low Voltage Energy Efficient Bitcoin Mining ASIC”. Componenta va fi prezentată în cadrul ISCCC (International Solid State Circuits Conference).

Conferinţa va avea loc între 20 şi 28 februarie 2022 şi vom afla mai multe acolo. Koduri s-a referit la cip şi drept un „blockchain accelerator”. Nu e primul proiect de genul, Intel anunţând planuri de genul şi în 2018. Acceleratorul de Blockchain se va lansa în a doua parte a lui 2022 şi va avea tehnici de hashing şi circuite cu voltaj ultra scăzut. Oficialul Intel promite o performanţă de până la o mie de ori mai bună per watt faţă de soluţiile actuale de mining, care implică de obicei plăci grafice.

Gigantul cipurilor pare a aborda minatul de criptomonede din perspectiva consumului redus de energie, faţă de rivalii săi. Blockchain-urile sunt registre publice digitale care conţin informaţii despre toate tranzacţiile de criptomonede care au loc într-o anumită reţea. Ele sunt decentralizate, ceea ce înseamnă că tranzacţiile vor avea loc fără o autoritate centrală şi se fac peer to peer printr-o reţea de mii de computere. Intel are şi primii parteneri şi clienţi deja: Argo Blockchain, BLOCK şi GRIID Infrastructure.

Etichete: , ,

Sursa: Slashgear