OPPO confirmă parteneriatul cu Hasselblad pentru telefoanele Find X5

Scris de | 16 februarie, 2022
OPPO confirmă parteneriatul cu Hasselblad pentru telefoanele Find X5

OPPO continuă să se apropie de fuziune completă cu OnePlus şi acum i-a preluat şi partenerul anunţat acum un an, pe partea de optică, Hasselblad. Suedezii anunţau la început de an 2021 colaborarea cu OnePlus, soldată cu calibrarea coloristică a seriei OnePlus 9. Acum Hasselblad este partener oficial OPPO, urmând a îşi aduce tehnologia pe seria Find X5.

Hasselblad este o firmă iconică, cu peste 100 de ani vechime şi primul producător de camere care a pus o cameră pe Lună. Au avut echipament inclusiv pe misiunea de aselenizare, Apollo 11. OPPO Find X5 Pro se anunţă a fi un telefon redutabil la optică, între cipul dedicat procesării foto Marisilicon şi calibrarea Hasselblad. Ce e drept colaborarea nu surprinde, deoarece am văzut scăpări ale lui Find X5 Pro care prezentau şi un imprimeu cu logo Hasselblad pe carcasă.

Viitorul flagship OPPO va avea o cameră principală de 50 MP cu senzor Sony IMX766, cu mărime de 1/1.56 inch şi pixeli de 1 micron. Şi camera ultrawide va avea tot senzor de 50 MP, în vreme ce camera telephoto va folosi un senzor de 13 megapixeli cu zoom optic 5X. Cipul NPU MariSilicon X dezvoltat de OPPO va face parte din ecuaţie, ajutând la procesarea de imagine şi la autofocalizarea omnidirecţională. Între timp zvonacul Digital Chat Station a descoperit faptul că OPPO ne va propune un sistem dezvoltat in house de stabilizare pe 5 axe, iar el tocmai a intrat în producţia în masă.

Varianta globală de OPPO Find X5 Pro a scăpat în benchmarkuri cu procesor Snapdragon 8 Gen 1 şi 12 GB RAM. Ca OS va avea Android 12 cu ColorOS 12 ca interfaţă. Vă reamintesc că Hasselblad şi-a adus tehnologia şi pe OnePlus 10 Pro deja. Seria OPPO Find X5 va include 3 modele: OPPO Find X5, Find X5 Pro şi Find X5 Lite.

Etichete: , ,

Sursa: GSMArena