Sony Xperia 5 IV are primele scăpări: va sosi cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Scris de | 22 februarie, 2022
Sony Xperia 5 IV are primele scăpări: va sosi cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Sony ne-a obişnuit să îşi lanseze mai târziu decât alţi mari producători de telefoane flagshipurile. Şi chiar dacă le anunţă devreme, de obicei este un ecart între anunţ şi debutul în magazine, mai ales pe piaţa din Europa. De aceea e curios să aflăm detalii despre Xperia 5 IV deja.

Teoretic aşteptat în a doua parte a anului, această versiune compactă de Xperia 1 IV va avea la bord un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Problema e că acel procesor nu a fost încă lansat, iar Snapdragon 8 Gen 1 e încă nou, sosind în decembrie 2021. Motivul pentru care accelerăm deja spre versiunea Plus e faptul că Qualcomm a decis să renunţe la Samsung ca producător, trecând la TSMC şi tehnologia sa de 4 nm.

Xperia 5 Mark IV a a fost confirmat de o scăpare pe Weibo, iar sursa afirmă că terminalul va păstra designul predecesorului, adică pătrăţos, lung şi îngust şi va avea un ecran de 6.1 inch. Are Gorilla Glass Victus în faţă şi spate, cel puţin 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Camerele rămân aceleaşi ca la Xperia 5 III, adică un setup triplu, cu 3 senzori de 12 MP. Camera principală are senzor Sony IMX557, apoi vine o cameră ultrawide cu senzor Sony IMX663 şi avem şi o cameră telephoto cu zoom optic 3X.

Bateria va fi mai generoasă decât a predecesorului, cu 100 sau 200 mAh (Xperia 5 III avea una de 4500 mAh). Sony ar putea plusa totuşi la funcţii foto, moduri ale camerei şi tehnologie AI. Judecând după mărimea ecranului, pare gata să concureze mai degrabă cu Galaxy S22.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear