Nokia lansează laptopurile PureBook, care vin şi în Europa cu procesor Intel Alder Lake-P

Scris de | 26 februarie, 2022
Nokia lansează laptopurile PureBook, care vin şi în Europa cu procesor Intel Alder Lake-P

HMD Global a experimentat cu produse variate sub brand Nokia în ultimii ani şi după o aventură cu purtabile numite Withings, a trecut la tablete lansate în India şi chiar televizoare. Acum a apărut şi un laptop Nokia, numit PureBook şi se pare că aceste produse vor sosi şi la nivel global.

Trebuie spus din start că aidoma tabletelor Nokia şi Motorola din India, dispozitvele sunt produse de terţe părţi. Nokia PureBook este produs de un startup numit OFF Global, dar se va vinde sub brandul Nokia. Primul laptop din această gamă este Nokia PureBook Pro, care vine cu procesor Intel Core i3 Gen 12 şi va avea un preţ accesibil. Vine în variante de 15.6 inch şi 17.3 inch, dar Nokia a promis şi versiuni mai compacte, ultrabook-uri.

Designul este unul destul de sobru, cu capac plat, margini rotunjite şi construcţie din aluminiu. E şi destulă varietate la culori, precum albastru, roşu, alb, negru. Nokia PureBook Pro are o talie de 18 mm şi o greutate de 1.7 kilograme, în varianta cu diagonală de 15 inch. Versiunea mai mare ajunge la 20 mm şi 2.5 kilograme. Pe lângă procesorul Intel Core i3 avem şi 8 GB RAM DDR4 la bord, un SSD M.2 de 512 GB şi un ecran IPS Full HD.

Pe partea de conectivitate avem două porturi USB-C, un USB 3.2, dar şi un cititor de carduri microSD şi jack audio de 3.5 mm. Deocamdată HMD a confirmat debutul produselor în UE, Maroc, Tunisia, Canada. Varianta de 15 inch costă 700 euro şi cea de 17 inch este 800 de euro.

Etichete: , , ,

Sursa: Nokiapoweruser