HTC revine în lumea telefoanelor flagship cu un model axat pe Metaverse

Scris de | 4 martie, 2022
HTC revine în lumea telefoanelor flagship cu un model axat pe Metaverse

HTC a luat o pauză de la flagshipuri în ultimii 4 ani, iar acum pare gata să revină în segment. Compania taiwaneză s-a mulţumit cu telefoane midrange şi entry level, vânzând o parte din segmentul smartphone celor de la Google. Se pare că vitorul său telefon flagship va sosi în luna aprilie şi se va axa pe Metaverse.

În ultimii ani HTC s-a axat pe HTC Vive, casca sa VR destul de apreciată de public. Confirmarea cu privire la noul flagship ar fi venit chiar de la Charles Huang, general manager HTC Vive Asia-Pacific, care a participat la un eveniment HTC la MWC 2022. Ultimul telefon flagship, HTC U12+ a fost lansat în 2018 şi nu a avut prea multă priză la public. De această dată revenirea e sub semnul unei axări pe VR şi AR, cu integrare profundă în propriul său metaverse open source, cunoscut drept Viveverse.

HTC a făcut tranzacţia cu Google tot în 2018, când i-a vândut o bună parte din segmentul smartphone, care a fost integrat în secţiunea Pixel. HTC a dezvoltat headsetul său Vive alături de Valve, deci are ceva experienţă în domeniul AR şi VR. HTC nu e străină de experimente şi în cu câţiva ani în urmă a lansat un telefon numit Exodus, care se axa pe Blockchain, într-o perioadă când nu era o tehnologie atât de virală ca acum.

Posibil ca telefonul cel nou să alimenteze un headset VR, care să permită mai multă independenţă decât un headset clasic VR. Acesta ar urma să fie mai compact şi uşor, greul procesării ducându-l telefonul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Ubergizmo