ASUS ROG Swift PG329Q-W este un monitor de gaming cu refresh rate de 175 Hz, Low Motion Blur Sync

ASUS a ales să nu îşi prezinte produsele MWC 2022, ci separat şi astfel tocmai a apărut monitorul de gaming ROG Swift PG329Q-W. El se remarcă prin rezoluţia WQHD, dar şi prin diagonala generoasă de 32 inch. Are refresh rate de 175 Hz şi muchi foarte înguste.

Acest monitor de gaming vine cu un panou IPS de calitate şi cu tehnologie Low Motion Blur. Pe partea estetică se remarcă prin acel suport care aminteşte de o elice de elicopter, iar dispozitivul vine pe un alb curat cu un logo portocaliu ROG proeminent. Panoul folosit aici oferă cu până la 77% mai mult spaţiu desktop decât în cazul unui ecran Full HD şi aduce şi o rată de contrast de 1000:1.

Refresh rate-ul ultra rapid de 175 HZ e un alt mare plus. De remarcat faptul că ASUS a avut o implicare foarte hands on aici şi a dezvăluit chiar panoul IPS folosit aici, permiţând că elementele de cristal lichid să se împrospăteze de 4 ori mai rapid decât la un panou IPS standard, pentru un răspuns şi mai rapid la input. Primim astfel zero efecte de smearing şi zero zero motion blur, dar şi un timp de răspuns gray to gray de 1 ms.

Unghiurile de vizualizare sunt de 178 de grade şi beneficiem de o vizualizare panoramică. Există distorsionare minimă a imaginii şi color shift minim chiar şi privit din unghiuri laterale. De conectivitate se ocupă un port singular DisplayPort 1.2, două porturi HDMI 2.0, iar suportul este versatil, suportând mişcări de înclinare, ridicate, coborât şi alte ajustări.

Preţul nu e cunoscut încă, din păcate, dar acesta e clar un produs premium.