Samsung Galaxy Watch 5 ar putea sosi cu termometru integrat

Scris de | 11 martie, 2022
Samsung Galaxy Watch 5 ar putea sosi cu termometru integrat

Măsurarea temperaturii corporale a devenit o activitate des repetată pe durata pandemiei în ultimii 2 ani, o parte a „noului normal”. Cum nu avem mereu un termometru la îndemână, sarcina poate reveni unui gadget purtat des, precum un ceas spre exemplu. Samsung Galaxy Watch 5 s-ar pregăti să adopte această funcţie şi nu e singurul.

În acest moment avem pe piaţă ceasuri ca Fitbit Sense sau Huawei Watch 3, care oferă senzori de temperatură, indicând temperatura pielii la un moment dat (plus o medie). Samsung ar lucra la ceva similar, din două motive: pentru a detecta febra (util pe timp de pandemie), dar şi temperatura ideală pentru ovulaţie şi fertilitate. Problema e că des ceasurile afişează temperaturi prea mari sau prea mici, în funcţie de puterea soarelui care bate pe piele, frigul de afară şi mulţi alţi factori. Aceste citiri imprecise sunt poate şi motivul pentru care Apple nu a integrat încă aşa ceva pe ceasurile sale.

Samsung are planuri mai mari de atât, urmând a integra senzori de temperatură şi pe căştile Galaxy Buds, folosind un senzor infraroşu pentru a măsura temperatura prin timpan. Sursa afirmă şi că Samsung Galaxy Watch 5 va sosi în august, după modelul predecesorului, probabil odată cu Galaxy Z Fold 4 şi Galaxy Z Flip 4. Watch 5 e aşteptat cu o nouă versiune de wearOS, după ce Watch 4 a trecut la această platformă în loc de Tizen anul trecut.

Aşteptăm şi o evoluţie a funcţiei Body Composition, extra watch face-uri şi o calibrare mai facilă pentru a monitorizarea tensiunea arterială.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena