NVIDIA prezintă Omniverse, un tool puternic pentru dezvoltatorii de jocuri, acum şi în cloud

Scris de | 23 martie, 2022
NVIDIA prezintă Omniverse, un tool puternic pentru dezvoltatorii de jocuri, acum şi în cloud

NVIDIA a prezentat Omniverse pentru dezvoltatori, un mediu puternic de colaborare pentru creatorii de jocuri acum în versiune cloud. Noi funcţii au sosit în Omniverse care uşurează modul în care dezvoltatorii partajează, colaborează şi sortează cu AI pentru a anima expresii faciale ale personajelor într-un proces de dezvoltare a jocurilor.

Procesele de dezvoltare a jocurilor video au devenit din ce în ce mai complexe, iar graficienii și designerii vor să depăşească așteptările jucătorilor, creând universuri mari și imersive. Echipe globale de artiști lucrează pentru a construi librării imense de conținut 3D – un process migălos și care consumă foarte mult timp și care devine și mai complicat atunci când trebuie încorporate lumini realiste, fizică precisă a elementelor și tehnologii bazate pe AI.

Omniverse rezolvă aceste provocări și ajută dezvoltatorii de jocuri să construiască jocuri fotorealiste într-un mod mai simplu. Asta se întâmpla prin conectarea artiștilor, a fișierelor necesare și a uneltelor software într-o singură platformă puternică. Aspectul colaborativ al Omniverse poate scădea timpul de iterație în decizii critice de design, reducând timpul până la finalizarea proiectului.

Există 4 elemente importante integrare în această platformă pentru dezvoltatorii de jocuri:

  • Omniverse Audio2Face, o aplicație NVIDIA bazată pe AI care permite artiștilor de personaje să genereze animații faciale de înaltă calitate dintr-un simplu fișier audio. Audio2Face are acum suport pentru animații faciale complete, iar artiștii vor avea posibilitatea să controleze emoția. Cu Audio2Face, dezvoltatorii de jocuri pot adăuga rapid expresii realiste personajelor, lucru care poate facilita o conexiune emoțională mai mare între jucător și personaj.
  • Omniverse Nucleus Cloud, acum în early access permite partajarea de scene Omniverse cu un singur click, eliminând nevoia de a lansa Nucleus local sau în cloud privat. Cu Nucleus Cloud, dezvoltatorii de jocuri pot partaja și colabora cu ușurință în tmp real la obiecte 3D în echipe de dezvoltare interne și externe.
  • Omniverse DeepSearch, un serviciu bazat pe AI, disponibil acum pentru abonații Omniverse Enterprise, care permite dezvoltatorilor de jocuri să folosească căutări bazate pe un limbaj natural sau imagini pentru a căuta instant prin întregul catalog 3D de obiecte și personaje neetichetate.
  • Omniverse Connectors sunt plugin-uri care permit fluxuri de lucru colaborative „live sync” între unelte de design terțe și Omniverse. Noul conector Unreal Engine 5 Omniverse permite artiștilor de jocuri să facă schimb de fișiere USD și materiale realiste între motoare de jocuri și Omniverse.

Omniverse este disponibil ca serviciu NVIDIA direct din cloud, aşa încât nu mai ai nevoie de plăci grafice puternice RTX pe PC şi accesul e deschis tuturor.

Etichete: , , , ,