NVIDIA ICAT: Software-ul gratuit care te lasă să analizezi cum setările alese afectează calitatea jocurilor pe PC

Scris de | 17 martie, 2022
NVIDIA ICAT: Software-ul gratuit care te lasă să analizezi cum setările alese afectează calitatea jocurilor pe PC

De-a lungul anilor, cel mai mare atu al jocurilor pe PC a fost capacitatea de a personaliza cât se poate de mult performanța grafică a diverselor titluri de gaming, în speță, mai tradițional vorbind, să te joci cu setările acestora până ajungi să obții cele mai bune rezultate posibile pentru nivelul de performanță al hardware-ului tău. Însă cum îți dai seama ce exact se modifică atunci când te joci cu sliderele de setări?

Nvidia te rezolvă și cu această problemă și propune soluția ICAT. Adică Image Comparison Analysis Tool. O platformă software gratuită care îți permite să compari imaginile foto sau video din cele mai noi jocuri, în funcție de setările alese, pentru a putea observa exact cum calitatea experienței vizuale se modifică în concordanță.

Cel mai bun exemplu care îmi vine în cap este legat de tehnologia DLSS, adusă pe PC-urile noastre tot de Nvidia. Aceasta are rolul de a randa mai rapid și mai cursiv imaginile din timpul gameplay-ului pentru a maximiza tehnologia pe plăcile video RTX. Însă cum îți poți da seama exact ce și cum vezi mai bine, în cele mai mici detalii? Cu ICAT, desigur.

Side-by-Side & Split-Screen

ICAT îți va permite, de asemenea, și să vezi care este diferența în reflexiile din jocurile compatibile cu ray-tracing, pentru a demonstra „once and for all” că atunci când alegi RTX ON, schimbările vizuale chiar înseamnă ceva. De asemenea, odată ce vei lansa aplicația ai două opțiuni din care poți alege după cum vrea sufletul tău. Una îți va permite să așezi imaginile side-by-sde, iar cealaltă se va folosi de un slider și de split-screen ca să poți comuta în timp real între variile configurări pentru a vedea care este mai bună și mai „eye-candy”.

Iar modul de utilizare al aplicației este foarte facil. Nici măcar nu e nevoie de o instalare a software-ului, ci doar să îl descarci. Apoi, poți să treci direct la treabă și să „tragi” cu drag&drop imaginile alese pentru a le putea compara. Adică vei avea parte de un procedeu cursiv și simplificat pentru a putea vedea cu ochii tăi cam ce se schimbă.

Diferențele de calitate, mai vizibile ca oricând

Faptul că NVIDIA a ales să lanseze un astfel de tool ne arată tuturor cam cât de sigură este compania americană pe tehnologiile de enhancing vizual pe care ni le prezintă în fiecare an. Practic, ICAT e o invitație pentru orice gamer să vadă cu ochii lui diferența în performanță și detalii, într-un mod care nu necesită neapărat cunoștințe de editare foto sau video. Unde mai pui că ne ajută destul de tare și pe noi, reviewerii, să putem observa mai rapid fiecare fluctuație în detalii, sau optimizarea mai bună sau mai proastă a unui titlu pe PC.

Pe scurt, e mai bine să ai ICAT decât să nu-l ai, iar în cazurile în care gaming rig-ul tău nu este chiar adus la standardele cele mai ridicate, software-ul de la Nvidia te va ajuta să găsești acea combinație ideală între performanță și calitate.

Etichete: , , , , , ,