iPhone 15 Pro şi Samsung Galaxy Z Fold 5 vor avea această dotare în comun

Scris de | 24 martie, 2022
iPhone 15 Pro şi Samsung Galaxy Z Fold 5 vor avea această dotare în comun

Dacă designul lui iPhone 14 Pro pare deja bătut în cuie după multiple scăpări, e greu de prezis cum va arăta iPhone 15 Pro în 2023. Teoretic ar fi tot un telefon cu bulină decupată în ecran în loc de breton, dar acum aflăm că Apple ar putea plusa dincolo de asta.

Mai mult decât atât aflăm că prin parteneriatul cu Samsung vom vedea o cameră selfie sub ecran, cu o tehnologie inspirată de cea de pe Galaxy Z Fold 5. De fapt Apple ar împinge sub ecran senzorii Face ID, lăsând în prima fază doar camera selfie decupată în ecran. Conform publicaţiei coreene The Elec, Samsung lucrează la un ecran next gen care va permite ca tot sistemul de cameră selfie şi autentificare biometrică să fie ascuns sub panoul ecranului.

Va rămâne invizibil complet atunci când nu este utilizată camera sau sistemul. O primă versiune am văzut pe Samsung Galaxy Z Fold 3, care are camera selfie sub ecran, iar tehnologia este promovată sub numele de UPC (Under Panel Camera). E totuşi în lucru acum şi marea realizare ar fi ca zona unde sunt senzorii să nu apară ca o perturbare în afişajul normal de pixeli. ZTE şi-a încercat deja mâna cu 3 generaţii de telefoane de genul, iar Motorola tocmai a pus o cameră sub ecran pe o versiune de Edge 30 Pro.

Apple a testat chiar Touch ID integrat în ecran în 2021, dar nu a fost mulţumită de rezultat. Problema cu Face ID, este că necesită un senzor infraroşu şi un iluminator, cu o sticlă cu grad ridicat de transparenţă deasupra. Samsung şi OTI Luminonics experimentează cu o tehnologie ce implică o mască metalică deschisă şi un model de catod ce permite transparenţa completă. Şi LG are ceva similar în pregătire, deci trebuie să vedem cine va câştiga contractul Apple.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear