PlayStation 5 a primit o actualizare importantă şi promisiunea VRR-ului… din nou

Scris de | 24 martie, 2022
PlayStation 5 a primit o actualizare importantă şi promisiunea VRR-ului… din nou

Posesorii de console PlayStation 4 şi PlayStation 5 se pot bucura de o nouă actualizare de firmware, acum în varianta finală. E vorba despre cea prezentată sub formă de beta în luna februarie şi aduce multe noutăţi. Cu această ocazie Sony a vorbit din nou despre VRR.

Printre noutăţi se numără şi modalităţi de a păstra catalogul de joc organizat după preferinţe şi de a filtra genurile de jocuri. Apare şi un buton nou numit „Keep in Home”, care îţi permite să pui la îndemână (să faci pinning) jocuri pe pagina principală a dashboard-ului de pe PS5. Posesorii de PS4 pot odată cu acest update să dea volumul mai jos doar pentru anumiţi membri din party, ceva deja disponibil pe PS5.

Sunt şi modificări la capitolul accesibilitate şi apare un nou Screen Reader cu suport pentru până la 15 limbi, dar şi un buton Mono Audio pentru căşti. Controlul vocal a revenit şi după ce a fost disponibil pe PS4 acum ajunge pe PS5, dar e limitat la comenzi simple şi la limba engleză. Din ce am înţeles merge doar în anumite regiuni, cu accent pe SUA şi UK. Sunt şi multe modificări pentru cei care fac Party-uri des. Acestea le permit unor conturi PSN să coexiste într-un spaţiu partajat, o „cameră” unde îşi pot trimite mesaje, capturi de ecran, chat vocal şi video-uri.

Acum e mai bine sincronizat cu aplicaţia de smartphone şi tableta. Se poate activa un mod picture in picture pentru a urmări feed-ul video al cuiva care se joacă în vreme ce te joci.

Sony a confirmat din nou că vom primi refresh rate variabil, lucru util doar dacă ai un TV cu HDMI 2.1. VRR înseamnă că televizorul şi consola se vor sincroniza la nivel de viteze ale frame-urilor şi nu vom mai vedea PS-ul forţat să îşi blocheze frame rate-ul la acelaşi nivel că TV-ul. Aduce cu tehnologia V-Sync şi scapă de tearing.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena