Spotify îşi suspendă serviciile în Rusia din cauza unei noi legi locale

Scris de | 29 martie, 2022
Spotify îşi suspendă serviciile în Rusia din cauza unei noi legi locale

După ce Facebook şi Twitter au fost blocate în Rusia la începutul lunii, pe fondul invaziei din Ucraina şi a faptului că Rusia le consideră surse de propagandă, acum şi Spotify urmează o direcţie similară, doar că una decisă de firma suedeză.

Reuters scrie că Spotify a anunţat pe 25 martie că îşi va suspenda serviciul de streaming din Rusia, ca răspuns la noile legi legate de media ale ţării. Deja Spotify şi-a închis biroul din Rusia la începutul conflictului, citând ca motiv „atacul neprovocat al Moscovei asupra Ucrainei”. Cât despre noua legislaţie din Rusia, ea face să fie ilegal să creezi un material media care ar putea discredita armata rusă. Aici intră şi podcast-uri şi alte resurse promovate de Spotify.

Gigantul de streaming muzical afirmă că vrea să ofere ştiri independente şi de încredere în această regiune, dar legislaţia îi restricţionează activitatea. Sursele sale sunt trunchiate şi restricţionate, eliminând libertatea de exprimare, iar ca urmare Spotify a decis să renunţe la piaţa din Rusia. Serviciul îşi va înceta activitatea în această ţară la începutul lunii aprilie.

Şi un alt mare serviciu de streaming, de această dată video, Netflix şi-a suspendat serviciul în Rusia la începutul acestei luni, după ce a refuzat să preia canale TV de stat ruseşti. Asta deşi era obligată să facă asta prin lege. Autorităţile locale au impus încă din ianuarie o lege care impune serviciilor străine de streaming să ofere 20 de televiziuni federale ruseşti către utilizatorii din Rusia.

Etichete: , , , ,

Sursa: Reuters