Apple şi Facebook au partajat date ale utilizatorilor fiind păcălite de hackeri

Scris de | 2 aprilie, 2022
Apple şi Facebook au partajat date ale utilizatorilor fiind păcălite de hackeri

Apple şi Facebook, sau mai bine zis Meta au din nou probleme când vine vorba despre intimitatea utilizatorilor lor. De această dată au fost păcălite de hackeri şi au „predat” datele utilizatorilor către ceea ce credeau că sunt autorităţile.

Apple s-a bătut multă vreme cu pumnul în piept că are un ecosistem cât se poate de sigur. Acum pare a fi fost păcălită alături de Meta, compania mamă Facebook de o grupare de hackeri, care a pozat în autorităţi ce solicitau datele utilizatorilor pentru o investigaţie. În general agenţiile guvernamentale solicită date ale unor utilizatori în cadrul unor procese, folosind mandate, iar companiile trebuie să se supună.

Apple e celebră pentru faptul că s-a opus inclusiv FBI-ului, atunci când a trebuit să predea date ale utilizatorilor sau mai precis să permită deblocarea unui iPhone blocat. Acum Bloomberg scrie că angajaţii Apple au căzut victimă unor „cereri de urgenţă” din partea unor hackeri care s-au prefăcut că sunt agenţi guvernamentali. Ghidul Apple necesită totuşi ca un supervizor al Guvernului sau poliţiei care a înregistrat acea cerere de date să fie contactat şi să confirme pentru Apple faptul că acea cerere era legitimă.

Asta nu s-a întâmplat însă, iar reprezentanta legală Apple afirma că în situaţii limită, de urgenţă angajaţii trebuie să ia decizii la secundă şi uneori pot greşi. S-a citat şi „flexibilitatea legală” care absolve Apple de răspundere când apar situaţii de urgenţă.

Hackerii au falsificat documentele care dovedeau că sunt autorităţi şi au creeat ceea ce experţii numesc un „social engineering scam”. Ce date au fost preluate? Adresele clienţilor Apple şi Meta, numere de telefon, dar şi adrese IP.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Ubergizmo