Chrome OS este actualizat la versiunea 100: launcher nou, editare text cu voce şi altele

Scris de | 3 aprilie, 2022
Chrome OS este actualizat la versiunea 100: launcher nou, editare text cu voce şi altele

La final de lună martie din 2022 Google şi-a actualizat celebrul browser Chrome la versiunea 100. El a sosit cu un nou logo şi alte câteva schimbări minore, în vreme ce Chrome OS atunci când a ajuns la versiunea 100 a trecut prin schimbări semnificative.

Chrome OS a debutat cu aproape 11 ani în urmă, ca un sistem de operare mai light, gândit pentru laptopuri şi PC-uri desktop. Suportă şi aplicaţii Android şi Linux, jocuri de pe Steam, ba chiar şi GeForce Now. Chrome OS 100 primeşte un design nou pentru Launcher. Acum în loc să se deschidă în centrul ecranului, noul launcher se deschide din stânga jos. Aminteşte astfel de meniul Start din Windows, care recent s-a mutat în centru pe Windows 11.

Launcherul listează aplicaţiile pe care le aveţi instalate, organizate după nume, culori sau manual. Există şi o bară de căutare Google în zona de sus, cu care puteţi face o căutare rapidă sau vedea detalii despre informaţiile căutate, fără să deschideţi o fereastră de browser. O altă noutate este suportul pentru a înregistra GIF-uri animate folosind aplicaţia default Chrome OS. Deschideţi aplicaţia Camera, treceţi din mod Photo în Video şi mutaţi toggle-ul de pe Normal pe GIF.

Aplicaţia Camera va captura un clip video de 5 secunde şi îl va convert în GIF animat. O altă noutate destul de importantă este software-ul de dictare vocală, care permtie acum şi editare de text prin comandă vocală. Poţi spune „delete”, „move to next character” şi altele de gen. Odată cu această versiune aplicaţiile Android vor rula mai bine pe Chrome OS, iar noul ARCVM oferă un virtual machine pe OS cu Android 11 la pachet.

Etichete: , , , ,

Sursa: Liliputing