Samsung ar putea trece la un procesor MediaTek pe Galaxy S23 şi S22 FE

Scris de | 7 aprilie, 2022
Samsung ar putea trece la un procesor MediaTek pe Galaxy S23 şi S22 FE

Se vorbeşte mult în ultima vreme despre ascensiunea MediaTek la statutul de producător de top de procesoare pentru terminale mobile. De la o companie cu chipseturi de telefoane entry level şi midrange, soluţii de compromis, a ajuns să livreze cipuri de top la preţuri mai bune decât Qualcomm. Iar acum Samsung i-ar putea adopta un CPU pe un flagship.

Surse apropiate de Samsung, provenind din Coreea de Sud afirma că gigantul explorează opţiunea unui procesor MediaTek pentru Galaxy S23 şi Galaxy S22 FE. E posibil să vedem 3 variante de chipseturi în funcţie de regiune. Ar fi pentru prima dată din 2011 încoace când Samsung s-ar baza pe un chipset cu design MediaTek. În ultimii ani Samsung şi-a împărţit flagshipurile în versiuni Exynos pentru Europa şi versiuni Snapdragon pentru Asia şi SUA (dar şi restul globului).

Aceeaşi sursă afirmă că Galaxy S22 FE ar urma să debuteze la începutul anului 2023, după modelul predecesorului său. Încă nu e clar şi ce chipset MediaTek va alege Samsung, dar are şanse mari să fie un Dimensity 9000, care e actualul său flagship. El se găseşte pe o ediţie specială de OPPO Find X5 Pro şi aduce şi ray tracing pe mobil, după model Exynos 2200. Există şi puternicul Dimensity 8100, disponibil pe realme GT Neo3.

MediaTek avea la final de an 2021 o cotă de piaţă de 26.3% din piaţa chipseturilor, imediat după Qualcomm, care are 37.7%. E în faţa Samsung, care are 6.6%. De remarcat că grosul cipurilor livrate de MediaTek merge spre zona midrange şi entry level (95%). Samsung ar urma să adopte procesoare de la MediaTek doar pe pieţe din Asia, în vreme ce Europa şi SUA vor propune Qualcomm şi Exynos.

Samsung a folosit ultima oară 3 cipuri diferite pe un Galaxy S2 în 2011.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizchina