Elon Musk se retrage din comitetul de conducere Twitter, vrea să îi transforme sediul în adăpost pentru nevoiaşi

Scris de | 12 aprilie, 2022
Elon Musk se retrage din comitetul de conducere Twitter, vrea să îi transforme sediul în adăpost pentru nevoiaşi
Foto via Business Insider

Elon Musk rămâne miliardarul excentric pe care tabloidele îl adoră şi nu se opreşte din asta nici măcar acum când e practic imaginea Twitter. A făcut totuşi un prim pas înţelept în spate, părăsind comitetul directoral Twitter, dar tot scos o idee inedită pe parcurs.

Perla respectivă implică sugestia lui Elon Musk ca sediul Twitter să fie transformat într-un adăpost pentru persoanele fără locuinţă. Săptămâna trecută Elon cumpăra 9.2% din reţeaua de socializare, care în ultima vreme a anunţat două mari modificări: butonul Edit şi posibilitatea de a îţi da „unmention” în tweet-uri, un soi de untag. Revenind totuşi la sugestia lui Elon Musk de a transforma sediul în adăpost, ea a primit susţinerea lui Jeff Bezos, CEO Amazon.

Ideea nu e chiar nebunească, deoarece pandemia a făcut ca în marile corporaţii tech să se lucreze mai degrabă de acasă. Astfel San Francisco, Sillicon Valley şi multe campusuri au multe clădiri fantomă, unele complet utilate, încălzite şi aprovizionate în care nu stă nimeni. Musk a făcut şi un sondaj pe Twitter cu această idee, iar 91% dintre cei 2 milioane de repondenţi au fost de acord cu propunerea sa. Tweet-ul a fost între timp şters.

Musk a mai postat un tweet controversat, în care sugera faptul că ar prefera ca Twitter să nu aibă reclame. Nu a oferit totuşi o alternativă la reclame, care i-au adus lui Twitter doar în ultimul trimestru 1.4 miliarde de dolari. Încă o propunere a fost că toţi cei care îşi fac abonamentul Twitter Blue (3 dolari pe lună) să primească automat acea bifă „verified” sau măcar una similară, dar totuşi diferită de cele ale artiştilor şi persoanelor publice.

Se pare că Musk conduce Twitter foarte la vedere, deşi a refuzat un loc între directori.

Etichete: , , , ,

Sursa: digitaltrends