Operațiuni speciale: Facebook și Twitter lansează instrumente de siguranță pentru a proteja utilizatorii din Ucraina

Scris de | 25 februarie, 2022
Operațiuni speciale: Facebook și Twitter lansează instrumente de siguranță pentru a proteja utilizatorii din Ucraina

 

În lumina escaladării conflictului din Ucraina, Facebook și Twitter au lansat noi funcții pentru utilizatorii din țară, pentru a-și păstra identitățile și postările pe rețelele sociale în siguranță.

AFP relatează că anunțurile vin după ce Națiunile Unite au primit un avertisment din partea SUA că „forțele ruse creează liste cu ucraineni identificați pentru a fi uciși sau trimiși în lagăre în urma unei ocupații militare”.

Aceste noi instrumente de securitate ar putea fi cheia pentru a menține cetățenii din națiune în siguranță de avertizori.

Twitter a postat un ghid despre cum utilizatorii își pot configura cel mai bine conturile pentru a rezista tentativelor de hacking, pentru a se asigura că tweet-urile lor sunt păstrate private sau chiar pentru a-și dezactiva conturile pentru moment.

Potrivit Reuters, platforma a transmis pe Twitter instrucțiuni în engleză, rusă și ucraineană pentru a servi utilizatorilor din diverse medii.

Pe Facebook, utilizatorii își pot bloca profilurile cu o singură atingere, împiedicând conturile care nu sunt prieteni să descarce sau să partajeze informații de profil, imagini sau postări.

În plus, conform Engadget, Meta a înființat un „centru de operațiuni speciale” cu o echipă dedicată pentru a urmări evenimentele în desfășurare.

„Acesta este alcătuit din experți (inclusiv vorbitori nativi), astfel încât să putem monitoriza îndeaproape situația și să acționăm cât mai repede posibil”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate al companiei.

Etichete: , , ,