Sim Racing: Primul echipaj românesc în Intercontinental GT Challenge eSports

Scris de | 12 aprilie, 2022
Sim Racing: Primul echipaj românesc în Intercontinental GT Challenge eSports

 

West Competition Racing marchează un reper istoric pentru sim racingul românesc: Victor Nicolae Sebastian Apostol, Dragoș Simion și Andrei Miclea reuşesc calificarea în cadrul seriei mondiale de anduranță a celui mai important organizator din mediul Assetto Corsa Competizione – SRO eSports. Sezonul va începe sâmbătă, 16 aprilie, cu întrecerea de 12 ore de la Bathurst.

Comasarea celor trei campionate continentale de anduranță (Europa, Asia și America) într-o unică serie globală de către SRO eSports a sporit nivelul valoric al grilei ce numără 49 de echipaje. Printre acestea se numără, pentru prima oară, și o echipă românească. Bathurst, Spa-Francorchamps și Kyalami au fost circuitele pe care s-au desfășurat calificările, iar la finele a peste 500 de tururi, reprezentanții clubului ce ocupă prima poziție în ierarhia națională au reușit să califice modelul BMW M4 GT3 în grupul celor 24 de la categoria Silver.

”Încă de la începutul anului, obiectivul nostru de grup a fost să dăm totul pentru a ne califica în competițiile de cel mai înalt nivel. În mod natural, ne-am îndreptat atenția către SRO eSports, arena în care-și dau întâlnire cele mai importante nume din Assetto Corsa Competizione”, a declarat Victor Nicolae. Acesta a definit programul de pregătire al echipei pe două coordonate: pe de o parte, a fost stimulată abilitatea de a purta bătălii intense, roată la roată, în formatul de sprint individual din Nxtgen World Tour, iar pe de alta au fost vizate cursele lungi de anduranță (6 ore) cu o componentă strategică și de concentrare specifică din cadrul Simgrid Endurance Cup și Coach Dave 1000.

”Cu protagoniștii din Nxtgen World Tour ne-am familiarizat în bătălii, iar acum ăi vom avea adversari în Intercontinental GT Challenge eSports. A fost o pregătire foarte eficientă pentru noi – Victor s-a luptat pentru titlu și a devenit vicecampion, eu am câștigat o cursă la Imola, iar Dragoș a venit pe podium pe Hungaroring” spune Sebastian Apostol înaintea primei runde. Îl completează Dragoș Simion: ”Prima etapă vine foarte repede, cât suntem încă implicați pe mai multe fronturi, fiind în lupta pentru titlul din RLR BMW GT Challenge. Ulterior, vom avea posibilitatea să ne dedicăm 100% parcursului din IGTC, iar cursa de la Kyalami o aștept cu cea mai mare nerăbdare, date fiind succesele repurtate aici în Logitech G Challenge.”

BMW va fi reprezentată la categoria Pro a IGTC de un echipaj cu sprijin de uzină înscris de BS+ Competition și de alte trei formații, iar la categoria Silver de West Competition Racing și de reprezentanții echipei lui Romain Grosjean, R8G. Designul folosit de echipa românească este inspirat de creația lui Šarūnas Ramoška pentru Falken Motorsports la finala VLN din 2017, dar și de actualele culori folosite de BMW Motorsport Junior Team în competițiile europene de sub egida SRO. Clipul de prezentare al modelului BMW M4 GT3 #33 poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=dZAwZITVm8I

Calendaru Intercontinental GT Challenge eSports 2022

  1. Bathurst 12h – 16 aprilie
  2. Suzuka 10h – 21 mai
  3. Spa 24h – 19 iunie
  4. Laguna Seca 8h – 16 iulie
  5. Kyalami 9h – 27 august

 

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu sezoane regulate în 2020 și 2021, precum și cu alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se cu BMW M4 GT4, iar al doilea cu modele de categoria GT3. Noua campanie a început în ianuarie 2022, întregul pluton descoperind noul BMW M4 GT3, vârful de lance al diviziei BMW Motorsport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 

Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Screenshots: Alex Poamă, Sebastian Apostol.

 

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,