Netflix lansează un nou buton care mizează pe pozitivitate

Scris de | 13 aprilie, 2022
Netflix lansează un nou buton care mizează pe pozitivitate

Netflix vrea să schimbe modul în care dăm rating-uri producţiilor sale, dincolo de clasicele butoane Thumbs Up şi Thumbs Down. Netflix rămâne unul dintre ultimii temerari care încă păstrează butonul de „dislike”, după ce YouTube a scos asta de pe platforma sa, iar Facebook a renunţat la planurile de dislike. Acum Netflix pregăteşte şi un dublu Thumbs Up.

Iniţial Netflix avea un sistem de rating bazat pe steluţe (până în 2017), dar a renunţat la el în favoarea unui Thumbs Up şi Down. Acum pregăteşte şi o opţiune Two Thumbs Up, care se poate vedea că un fel de „inimioară” pentru serialele şi filmele pe care le vizionaţi. Nu e vorba despre o producţie care îţi place sau pe care o tolerezi, ci una pe care o adori. Un dublu like va propulsa producţiile într-un nou tip de playlist.

Netflix are deja un catalog mult prea mare de filme şi seriale, încât simte nevoie să le organizeze mai bine. Recent a transformat o glumă de la Saturday Night Live în categoria „Short As* Movies”, adică filme de 1 oră şi 30 de minute sau mai scurte. În ultimii ani am primit şi alte butoane utile, precum cel de Shuffle, mai precis „Play Something”, dar şi noi modalităţi de organizare a playlistului, cu top 10 producţii regionale, pelicule adăugate recent, o secţiune sitcom sau playlisturi tematice, de Halloween, de Crăciun şi altele de genul.

Double Thumbs Up e în lucru de un an deja şi mulţi se întreabă dacă nu cumva vom primi şi un dublu thumbs down. În ultima vreme Netflix a pariat tot mai mult şi pe jocuri video oferite abonatilor, majoritatea preluate din Play Store, jocuri de mobil reconvertite, titluri arcade sau Stranger Things.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear