Apple pregăteşte 9 modele de Mac-uri cu procesoare Apple M2 + CPU-uri derivate

Scris de | 16 aprilie, 2022
Apple pregăteşte 9 modele de Mac-uri cu procesoare Apple M2 + CPU-uri derivate

Apple pregăteşte o colecţie completă de Mac-uri bazate pe procesoare Apple Seria M, iar conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, nu mai puţin de 9 modele Mac sunt în pregătire. 4 procesoare Apple M2 se află în teste, sugerând un debut poate chiar în 2022.

Apple a testat dispozitivele folosind aplicaţii third party din App Store, iar scăpările din log-urile dezvoltatorilor au dezvăluit mici detalii despre aceste procesoare. Unul dintre dispozitivele testate a fost un MacBook Air cu un procesor Apple M2, care are 8 nuclee pentru CPU şi 10 nuclee pentru GPU. Asta faţă de 8 nuclee de GPU pe versiunea actuală. Precedentele scăpări vorbeau despre o mare schimbare de design pentru următorul MacBook Air, cu o rama mai subţire, mai multe porturi şi încărcare MagSafe.

Apple mai testează şi cel puţin 2 Mac Mini-uri cu procesor Apple M2 şi M2 Pro, dar şi un MacBook Pro entry level cu CPU M2, cu aceleaşi specificaţii precum acel MacBook Air mai sus menţionat. Apple tocmai a lansat MacBook Pro-uri de 14 şi 16 inch în octombrie 2021, iar acum testează variante cu 64 GB RAM şi cipuri M2 Pro şi M2 Max. M2 Max ar sosi cu 12 nuclee pentru CPU şi 38 nuclee pentru GPU, faţă de 10 şi 32 pe chipseturile actuale.

Există şi un nou Mac Pro, cu un procesor care îi e succesor lui M1 Ultra. Acela e cel mai puternic procesor lansat de Apple până acum, găsit pe bestia Mac Studio. Dintre toate aceste produse 3 au şanse mari să fie lansate în 2022: MacBook Pro entry level, MacBook Air 2022 şi un Mac Mini nou. Referinţe la un nou Mac Mini au apărut inclusiv în firmware-ul lui SStudio Display, încă o confirmare. Posibil să avem produse noi hardware prezentate inclusiv la WWDC 2022 în iunie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget