Witcher 3 versiunea de PS5 şi Xbox Series X ar fi fost amânat din cauza conflictului Rusia-Ucraina

Scris de | 16 aprilie, 2022
Witcher 3 versiunea de PS5 şi Xbox Series X ar fi fost amânat din cauza conflictului Rusia-Ucraina

După ce am aflat cu mare încântare că CD Projekt Red lucrează la Witcher 4 folosind Unreal Engine 5, eram bucuroşi să auzim şi că vom primi un Witcher 3 pe consolele de generaţie nouă. În ultima săptămână lucrurile s-au împotmolit, producătorul anunţând că Witcher 3 pentru PS5 şi Xbox Series X a fost amânat. Acum apare şi un motiv.

Teoretic ar fi probleme financiare pentru CD Projekt Red, din cauza lui Cyberpunk 2077 şi a lansării sale cu probleme. Practic, are de-a face cu războiul dintre Rusia şi Ucraina. Oficial poziţia companiei poloneze este că şefii secţiunii Development au decis să mute upgrade-ul de PS5/Xbox Series in house. Înainte de mutare, Saber Interactive se ocupa de producţie, iar tot ei au portat jocul şi pe Switch.

Problema e că Saber are biroul principal în Sankt Petersburg, Rusia şi e clar că nu se mai poate colabora cu echipa de acolo. CDPR e una dintre multele companii poloneze care au tăiat complet legătură cu Rusia din cauza invadării Ucrainei. Şi relaţia cu Saber a fost dizolvată, deşi aceştia începuseră deja dezvoltarea lui Witcher 3 pentru PS5. Decizia nu a fost una solitară, ci aliniată cu sancţiunile internaţionale şi poziţia Poloniei.

Pe 14 aprilie a avut loc conferinţa acţionarilor cu privire la veniturile companiei. În cadrul său Adam Badowski, şef pe secţiunea development a menţionat că CDPR nu poate anunţa o nouă dată de lansare, deoarece încă evaluează munca celor de la Saber. Speculaţiile vorbesc despre o lansare în 2023, dar e posibil să se întâmple în 2022. Ar fi drăguţe şi nişte extra-uri, un DLC, side quest, pe lângă opţiuni de ray tracing şi DLSS.

Etichete: , , ,

Sursa: Techspot