Samsung anunță disponibilitatea noii sale game de televizoare NeoQLED și Lifestyle 2022 în România

Scris de | 20 aprilie, 2022
Samsung anunță disponibilitatea noii sale game de televizoare NeoQLED și Lifestyle 2022 în România

Samsung anunță disponibilitatea comercială a gamei 2022 de televizoare Neo QLED și Lifestyle, precum și noua serie 2022 de soundbar-uri, în România, pe care am avut și noi ocazia să le vedem în cadrul unei prezentări.

Neo QLED 4K și 8K

Noua gamă de ultimă generație, în frunte cu modelul premium QN900B, cuprinde șase serii, cu dimensiuni între 43 și 85 de inci. La nivel de imagine, gama Samsung Neo QLED 2022 include o serie întreagă de progrese semnificative: sursa de lumină Quantum Mini LED a fost îmbunătățită și mai mult prin adăugarea de mapare HDR pe 14biți (care oferă și mai multe detalii scenelor întunecate sau luminoase), în timp ce tehnologia Quantum Matrix (ce controlează Mini LED-urile Samsung) este gândită pentru a fi și mai exactă alături de funcția Shape Adaptive Light.

În ceea ce privește sunetul, televizoarele Samsung Neo QLED 2022 sunt echipate cu difuzoare multidirecționale și, pentru prima dată, ele permit tehnologia Dolby Atmos. Utilizatorii pot amplifica componenta audio prin asocierea cu un soundbar Samsung din noua gamă, care poate funcționa și wireless, fără multitudinea de cabluri. Dolby Atmos Wireless este compatibil și cu noul soundbar Ultra Slim 2022 de la Samsung.

Pe lângă experiența audio-vizuală îmbunătățită, utilizatorii vor beneficia acum și de un Smart Hub încorporat prin intermediul căruia aceștia se pot conecta la o serie de dispozitive inteligente. Special gândit pentru gameri, Samsung Gaming Hub va include o interfață dedicată de gaming pentru un acces și un control mai ușor și intuitiv, împreună cu o integrare a jocurilor în cloud. Astfel, alături de integrarea jocurilor în cloud, răspuns super-rapid (low input lag), posibilitatea de a te juca în 4K la 144Hz și HDMI 2.1 (pentru toate porturile), utilizatorii vor fi pregătiți pentru o experiență de joc next-gen.

Gama Lifestyle

De partea cealaltă, portofoliul de televizoare Lifestyle de la Samsung oferă o serie întreagă de inovații cu scopul de a îmbogăți atât experiența de vizionare, cât și întreaga estetică a casei.

În 2022, The Frame vine echipat cu un nou tip de display mat de la Samsung, depășind cu mult limitările de reducere a strălucirii și a reflexiilor pentru a îmbunătăți experiența de vizionare. Ecranul mat difuzează lumina în diverse unghiuri și direcții prin introducerea unei suprafețe în relief pentru a preveni scăderea calității percepute a imaginii din cauza luminii naturale sau a reflexiei luminii ambientale seara.

The Frame oferă, de asemenea, și un Magazin de Artă actualizat, care le facilitează abonaților accesul rapid la peste 1.600 de piese de artă de la instituții de artă de renume. În cazul noului The Frame 2022, consumatorii se pot bucura acum de o perioadă de încercare gratuită de 2 luni, extinsă cu 1 lună față de perioada de încercare anterioară.

The Serif vine cu o carcasă cu finisaj mat pentru a se îmbina perfect cu ecranul mat, accentuând designul.

The Sero, prezent și el în portofoliul de televizoare Lifestyle al Samsung, vine cu o gamă de funcții îmbunătățite. Ecranul mat și noi funcții inteligente au fost adoptate pentru o experiență optimizată a ecranului vertical.

The Frame 2022 va fi disponibil în dimensiuni de 32”, 43”, 50”, 55”, 65”, 75” și 85”, The Serif în dimensiuni de 43”, 50”, 55” și 65”, iar The Sero în dimensiunea de 43”.

Noua gamă 2022 de televizoare Neo QLED și Lifestyle, precum și seria de soundbar-uri 2022 sunt acum disponibile comercial în România, în magazinele Samsung și la parteneri.

Primele impresii

Cum am specificat, am avut și noi ocazia să vedem o parte din noile televizoare de la Samsung – practic, singurul pe care nu am apucat să îl vedem a fost The Sero -, și impresiile inițiale pe care ni le-au lăsat sunt destul de bune. Un mare avantaj îl reprezintă acum ecranul mat de pe gama Lifestyle, care face ca The Frame să se piardă și mai mult în peisajul unei camere și să iasă în același timp în evidență, ca o adevărată operă de artă. Dacă nu te apropii foarte mult de ecranul său nici nu vei observa că nu privești de fapt un tablou, astfel că The Frame a devenit cu adevărat spectaculos.

În ceea ce privește gamele Neo QLED, notabil este faptul că acum poți calibra culorile și aspectul general al imaginii direct din telefon, astfel că beneficiezi de o metodă de control mai precisă și poate chiar mai plăcută pentru mulți utilizatori. De asemenea, prezența Dolby Atmos este un must pentru un televizor flagship și mă bucur să văd că Samsung are această funcție pe QLED-urile sale. Iar pentru cei care vor gaming competitiv, și sunt fani ai jocurilor multiplayer, adăugarea posibilității de a te juca în 4K la 144Hz va fi cu siguranță un avantaj.

Etichete: , , , , , , ,