iPhone 14 va primi un upgrade de cameră selfie

Scris de | 21 aprilie, 2022
iPhone 14 va primi un upgrade de cameră selfie

iPhone 14 a primit suficiente scăpări până acum încât să ne conturăm o idee cu privire la cele 4 telefoane pe care le aşteptăm de la Apple în această toamnă. Seria include iPhone 14 şi 14 Max, iar în zona flagship se află iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max. Ele vor primi pentru prima dată pe un telefon Apple o cameră de 48 MP principală. Se pare şi că vom vedea un upgrade de cameră selfie.

Reputatul analist Ming-Chi Kuo a descoperit acest lucru stând de vorbă cu sursele sale din cadrul furnizorilor de componente. Marea noutate este suportul camerei selfie de pe iPhone 14 pentru autofocalizare. Asta va permite o focalizare mai bună la selfie-uri, dar şi o încadrare mai bună la apelurile video prin FaceTime. În plus va ajuta şi la capturile în mod Portrait. De asemenea, camera frontală de pe iPhone 14 va aduce o deschidere mai largă faţă de generaţia iPhone 13.

Acolo unde iPhone 13 avea o cameră cu deschidere F/2.2, iPhone 14 va sosi cu un senzor F/1.9. Asta înseamnă două lucruri: captura superioară în condiţii low light şi o adâncime de câmp vizual mai bine redată. Încă nu e clar dacă rămânem tot la senzor de 12 MP, dar şansele sunt mari să fie aşa. Între timp în spate vom găsi pe modelele Pro cel puţin o cameră principală de 48 MP, una de 12 MP ultrawide şi una de 12 MP telephoto.

2022 nu e anul upgrade-ului de zoom, se pare, el fiind rezervat pentru 2023, odată cu apariţia unei camere telephoto periscop la bord. Pe de altă parte în 2022 scăpăm de breton şi trecem la un orificiu pilulă şi la unul circular pentru camera selfie şi senzorul Face ID, dar asta doar pe modelele Pro. Cele non Pro rămân la camere duale de 12 MP în spate şi la breton.

Etichete: , , ,

Sursa: mysmartprice