Sony va anunţa un nou telefon Xperia pe 11 mai, cel mai probabil Xperia 1 IV

Sony a făcut deja un obicei din a anunţa telefoanele sale flagship ceva mai târziu decât restul marilor companii. Istoria se repetă şi în 2022 şi iată-ne aproape în luna mai fără un flagship al companiei japoneze. Ce avem totuşi e o dată: 11 mai, cea când Sony are programat un eveniment Xperia. Şanse mari să vedem acolo un Sony Xperia 1 IV.

Sony Xperia 1 IV a început să fie subiect de zvonuri încă din ianuarie şi judecând după scăpări pare să fie similar cu Xperia 1 III, doar că primind câteva upgrade-uri de cameră. Sony a partajat un teaser video care confirmă evenimentul organizat pe 11 mai. Menţionează doar un telefon flagship Xperia… şi atât. Dacă e vorba despre Xperia 1 IV, atunci acel telefon ne e cunoscut prin scăparea din GeekBench cu procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Are şi 12 GB RAM şi Android 12 la bord. Am văzut şi randări concept ale acestui smartphone, publicate de către olandezii de la Letsgodigital. Terminalul are ecran de 6.5 inch, cu aspect 21:9 şi refresh rate de 120 Hz, plus rezoluţie 4K. Are protecţie Gorilla Glass Victus şi suport HDR. Optica Zeiss este în continuare în ecuaţie, alături de 3 camere în spate, inclusiv una ultrawide şi una telephoto periscopică cu zoom optic de cel puţin 4X.

Vom vedea şi un cititor de amprente lateral şi o baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă la 45W. Va dispune de certificare IP68, iar un zvon interesant vorbea despre trecerea la 3 senzori de 48 MP în loc de 12 MP. Aminteşte de abordarea Apple, care ar trece de la 12 MP la 48 la rândul său, dar doar pentru senzorul principal.